В 6 града в Пиринско стартира подписката на Слави Трифонов за референдум

Шуменът започва събирането на подписи за промяна на политическата системa.

Точно в 10 часа днес в Благоевград, Сандански, Банско, Разлог, Гоце Делчев и Петрич стартира подписката на Инициативния комитет на „Шоуто на Слави“ за референдум за промяна на политическата система.

В областния център на Пиринско подписи започнаха да се събират пред МОЛ „Ларго“, а по-късно това ще става и на площада пред Съдебната палата. В Благоевград подписката се организира от Гражданско движение „ДНЕС” с координатор Здравко Петров.

„Ние отдавна следим нещата, които прави Слави Трифонов, освен това имаме опит в събирането на подписи за референдум. В Слави Трифонов видяхме надежден партньор, с който заедно ще се борим за промяна на статуквото. Убеден съм, че ще съберем нужните подписи и даже много повече за по-малко от 3-4 месеца.

Вярвам, че, след като се съберат нужните подписи, ще се инициира провеждането на референдум“, каза за E79news Здравко Петров.

 

Само за половин час в Благоевград се събраха над 50 подписа.

 

Въпросите, които се предлагат за референдума са:

  1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?
  2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?
  3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?
  4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?
  5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?
  6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

 

В Инициативния комитет „Шоуто на Слави“ под номер едно е името на самия Слави Трифонов, последван от екипа сценаристи на телевизионното шоу.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене