„Пирин“ търси първа победа довечера срещу „Берое“

Пирин Благоевград посреща Бероев последния мач от 12-я кръг на Агрупа. Двубоят на стадион „Христо Ботев“ е от 20 часа, а главен рефер е Георги Давидов. „Орлетата“ продължават да търсят своята първа победа от началото на сезона. Повторен дебют начело на отбора ще направи Наджи Шенсой.

В изминалия кръг преди паузата в първенството „Пирин“ завърши 0:0 срещу „Славия“ в София, а старозагорци надделяха с 2:0 над „Локомотив“ Пловдив.

Във временното класиране благоевградчани са на дъното с едва 4 точки и без записана победа, докато „Берое“ заема пета позиция в подреждането с актив от 17 точки.

Отборите на Берое и Пирин излизат за 42-и път помежду си в историята на „А“ група, като досега старозагорци са надделявали 17 пъти срещу 13 победи от страна на „орлетата“, а 11 са двубоите, завършили без победител. Головата разлика е 57:39, в полза на „благоевградчани“. Последната среща, изиграна между двата отбора, датира от 2-и август тази година, когато беройци надделяха с минималното 1:0.

Новият старши-треньор на благоевградчани Наджи Шенсой е водил Пирин в 21 срещи за първенство, като балансът под негово ръководство е по 8 победи и загуби при 5 ремита.

Пирин е единственият тим от сегашния състав на А група, срещу който старозагорци имат положителен общ баланс в исторически план, като той е отрицателен дори срещу другия новак Монтана.

 

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене