Проливният дъжд не спря състезанието „Мотокрос Гранд При„ край Самуилово

Точно в 11 часа бе даден старта на традиционния „Мотокрос Гранд При„ на полигона край петричкото село Самуилово днес. Проливният дъжд не уплаши организаторите на спортната проява и под аплодисментите на многобройната публика бе даден стартът на най-голямото спортно състезание за годината в община Петрич. То се провежда за седма поредна година и в него участват 100 състезатели в 7 класа от България, съседна Македония и Р. Гърция.

Тазгодишните гости са зам. председателят на спортната федерация по мотоциклетизъм, който всъщност е и действащ състезател, както и спортният коментатор – Петър Василев.

Веднага след обявяването на старта, патрона на проявата, кандидатът за кмет на село Самуилово, издигнат от коалиция „Роден край” сподели: ”Падналият дъжд не попречи да стартира спортната проява, която е може би най-голямата за страната от този род. Състезателите са ентусиазирани за победа, въпреки хлъзгавия терен на мотопистата. Пожелавам успех на всички и да се представят достойно пред петричката публика.”.

Венци Методиев/www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене