ЛЮБОПИТЕН КАЗУС! 5 дена след старта на кампанията кандидат-кмет на Крибул се отказа от изборите, избра да е член на СИК с 40 лв. хонорар

5 дни след началото на предизборната си кампания кандидат за селски кмет в община Сатовча предпочете да се откаже от несигурната кандидаткметска кампания, но да остане член на СИК и да спечели 40 лв.

Поради недобро познаване на изборните закони издигнатият от партия АБВ кандидат за кмет на с. Крибул Тодор Иванов Земеделски се записал и за член на секционната избирателна комисия в селото. Когато разбрал от ОИК, че трябва да избира – или да участва в кампанията като кандидат за селски управник, или да бъде член на СИК и да следи за доброто протичане на изборния ден, Иванов бързо взел решението. Тъй като молбата му за оттегляне на кандидатурата е депозирана на 30 септември, 5 дена след изтичане на всякакви срокове за регистрация на нов кандидат, партията на президента Георги Първанов няма никаква възможност тепърва да си търси друг човек, да го навива да влезе в кампания, че и да го регистрира.

С излизането си от кампанията Земеделски облекчи малко претендентите си за поста, защото сега всеки от тях ще има възможност за повече гласове. След напускането му с мераци за кметското кресло в Крибул останаха трима – Ибрахим Шишков, Данаил Караджов и Атанас Чаушев.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене