Свържете се с нас

Светско

НПГ „Д.Талев“ предоставя възможност за висок професионален старт на учениците си – стаж в чужбина

Публикувано

на

Ученици от специалностите „ Компютърна техника и технологии“ и Промишлена електроника“ започват стаж в Германия по проект
„ Еразъм+“

В началото на месец октомври започва професионалният стаж на ученици от НПГ „ Д.Талев“ в гр. Йена, Германия. Стажът се осъществява по проект на „ Еразъм+“ и е уникален шанс за гимназистите да приложат знания и умения в реални и конкурентни работни условия. Стажът е изключително полезен като опит, който учениците ще получат, във високотехнологична, модерна среда.
На специална среща с родители и ученици, проведена на 23. септември, ръководството на училището и учителите наставници направиха последни уточнения по пътуването, престоя и стажуването на първата група от 12 ученици, които заминават на 01.октомври в гр. Йена, област Тюрингия . Родителите споделят огромното си задоволство от факта, че децата им ще реализират първи стъпки в професията при модерни условия, в държава с развита икономика. Участието в проекта те определят като ценен шанс за младите хора да докажат себе си, знанията и уменията, получени в НПГ, а също се надяват децата им да бъдат високо оценени от немските партньори и да получат предложения за работа след дипломирането.
Майката на ученика Георги Горанов – Мария Горанова – изрази очакванията си: „ Освен практическото обучение, което се извършва тук, в училището, децата ни имат шанс да видят как работят големите европейски фирми; да се запознаят с историята им, функционирането, програмните продукти, организацията. На практика могат да видят как става предлагането на продуктите. Една работна среда е допълнителен положителен стимул за децата, която окончателно ще изгради представите им за бъдеща професионална реализация. Ще им даде самочувствие, че са се доказали. Ще се радвам, ако работодателите оценят високо способностите на децата ни. Надявам се учениците да посетят и университета в Йена и се запознаят с възможностите за следване по техните професии.“

Ръководството на НПГ пожела успех на стажантите,а директорът на училището – г-жа Мария Георгиева – напомни на учениците, че всеки трябва да даде максимума от възможностите си, за да успее; всеки трябва да покажа най-доброто от знанията си, опита си, културата си на поведение и на общуване. Координаторът по проекта – помощник-директорът г-жа Соня Кюлева – напомни на учениците, че сертификатът, който се получава след приключване на проекта,има международна стойност.
Проектът „Усвояване на практически умения в конкурентна среда за реализация на пазара на труда“ по „ Еразъм+“ има за цел прилагане на теоретични знания и практически умения в реални условия , изграждане на връзка между образователната система и бизнеса, развиване на социални и езикови умения, на умения за работа в екип и инициативност.
Проектът обхваща 48 ученици от специалностите „ Компютърна техника и технологии“ и „ Промишлена електроника“, които се обучават в 11 и 12.клас. Продължителността на стажа е 14 дни. Част от учениците вече имат опит от друг проект – „Ученически практики“.
Идеята е подобни проекти да имат трайно присъствие в обучителния период на гимназистите от НПГ „ Д.Талев“.

коментара

Шоу Бизнес

ГЕОРГИ ХРИСТОВ С ГРАНДИОЗЕН БИОГРАФИЧЕН КОНЦЕРТ В САНДАНСКИ

Публикувано

на

Георги Христов ще зарадва публиката в Сандански със своя биографичен концерт-спектакъл  „МОЯТ ПЪТ…” на 20 март от 19:00 ч. в Дома на културата.

На сцената Георги Христов излиза със своя оркестър, за да представи един грандиозен концерт-спектакъл, изпълнен с музика, ефектно осветление и много емоция.

За първи път в своята кариера популярният певец ще разкрие много от интересните случки и преживявания около създаването на най-големите си хитове през годините, които ще бъдат представени в биографичния концерт. Любимите песни на певеца ще прозвучат по уникален начин на живо.

Впечатляващият концерт Ви оставя без дъх още от самото начало, превеждайки Ви през годините от бурната кариера на любимия изпълнител. Пред него винаги остава предизвикателството да предлага нестандартното и новаторското.

Обичаният изпълнител стартира национално турне „МОЯТ ПЪТ…”, което е голямото емоционално завръщане на певеца на голямата сцена.

БИЛЕТИ: в Туристически информационен център и на външна каса пред Дома на културата, РЕЗЕРВАЦИИ на тел: 0887 763497 и на тел:0884 682048.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Ученици от Долно Дряново в памет на Дякона подредиха паметни табла, рецитираха и рисуваха Апостола на свободата

Публикувано

на

В истински паметен ден, посветен на 146 години от обесването на Васил Левски се превърна вчерашният ден и в ОбУ „Христо Ботев“ в гърменското село Долно Дряново.

Учениците и техните учители достойно почетоха годишнината от обесването на Вас

ил Левски с кратък рецитал на учениците от III и IV клас, а децата от II клас подредиха табло с техни рисунки на Апостола на свободата.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

февруари 2019
П В С Ч П С Н
« ян.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

ПОПУЛЯРНИ