Костадин Костадинов, председател на ОбС-Дупница: Скъпи съграждани, нека се присъединим към похода утре. Нека покажем нашето уважение и поклонение към паметта на Свети Иван Рилски – патрон и светец на нашият град Дупница!

Скъпи съграждани, нека се присъединим към похода утре, в 18,30 ч пред църквата „Света Богородица“.
Нека покажем нашето уважение и поклонение към паметта на Свети Иван Рилски – патрон и светец на нашият град Дупница. Нека бъдем достойни и отговорни граждани.
Вярата в Бог ще ни спаси и пречисти!

Поклонническият поход “Светият път”, който пресъздава пренасянето на мощите на Св. Иван Рилски преди 551 години от Велико Търново до Рилската Света обител, ще бъде посрещнат утре в Дупница. “Приканвам дупничани да се включат в съпреживяването на това събитие, като знак на почит към светеца – покровител на града ни. Въздържаме се да организираме грандиозна светска церемония, защото поклонничеството е лично, съкровено преживяване и трябва да бъдем смирени. Затова на преден план са религиозните ритуали, организирани от местното духовенство, но радостта от допира с една светиня може да бъде обща”, каза председателят на Общинския съвет Костадин Костадинов. Посрещането на поклонниците, които преди почти месец тръгнаха от старата столица Велико Търново, в Дупница се организира от Архиерейското наместничество със съдействието на общината, Съюза на офицерите от запаса и НЧ “Ген. Г. Тодоров”. То ще започне в 18,30ч. при храма “Покров Богородичен”, откъдето ще тръгне литийно шествие до сградата на общината. В 19ч. там ще бъдат отслужени литургия и молебен за здраве и благоденствие. На следващия ден /29 юли/, след служба в параклиса “Св.Иван Рилски” в парка, поклонническият поход “Светият път” ще продължи към Рилския манастир.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене