Спряха издирването на вълчицата

Спряха издирването на малката вълчица, която избяга от зоопарка в Благоевград.  От зоологическата градина се надяват тя сама да се прибере в клетката си, тъй като се знае със сигурност, че тя продължава да се намира на територията на парка, съобщи Нова ТВ.

„Снощи отново беше тук. Сложихме храна, за  да се опитаме да я убедим да влезе вътре, но не иска”, обясни Ангел Гризански, който работи като охрана в зоопарка.

„2-3 пъти не успяхме да изстреляме стреличка. Сега сме отворили вратата, сложили сме храна, направили сме дупка на горното заграждение”, добави директорът на зоопарка Крум Попниколов. Предполага се, че животното се е уплашило нещо и е прескочило загражденията около клетката си.

„Това е социално животно, което е израснало пред погледите на деца, на хора, не е агресивноМинало е всякакви ветеринарно-медицински контроли с необходимите инжекции и ваксини”, уточни Кирил Манов от общинската охрана. Ако до няколко часа вълкът сам не влезе в клетката си,  издирвателната акция ще бъде подновена.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене