Асфалтират на пожар AM „Струма“ между Дупница и Благоевград

В оставащите 43 работни дни до пускането на отсечката от магистрала „Струма“ между Дупница и Благоевград всеки ден ще се полагат по 10 хиляди тона асфалт, разкриха експерти по изграждането на аутобана, пише „Труд“. За да се осигури нужното количество, в денонощна работа са впрегнати цели четири асфалови бази – две в Бобошево, базата на благоевградската фирма „Агромах“ при село Бело поле и инсталацията на македонската фирма „Маврово“ при радомирското село Долна Диканя.

Датата за откриването на 37-километровата отсечка е 20 октомври. До сегашната мобилизация се стигна, след като в средата на август шефът на пътната агенция инж. Лазар Лазаров посети обекта и призова фирмите да ускорят работата, защото ново отлагане на пусковия срок не се предвижда. Тогава работите по участъка бяха готови на 70%. Крайната дата веднъж вече бе изместена с няколко месеца заради открити археологически находки, които изискваха преправяне на проекта, така че да бъдат изложени, а и заради открити несъществуващи в проекта подземни инсталации.

Според проекта на този лот от магистралата трябва да бъдат положени 700 хил. тона асфалт, като остава да се сложат още 270 000 тона. Стойността на договора за “Струма“ от Дупница до Благоевград е 358 млн. лв.

e-79.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене