Строителите в Петрич превземат месния парламент с партията на Татяна Дончева „Движение 21“

Строителите в Петрич превземат месния парламент с партията на Татяна Дончева „Движение 21“ на предстоящите местни избори през месец октомври. Това показва досегашното гласуване в анкета на Pirinsko.com.

В местния парламент на община Петрич ще влязат 8 политически партии и победители на изборите ще са ПП „Движение 21“ и ПП ГЕРБ с почти равен брой гласове, следвани от Реформаторския Блок, Глас народен, ВМРО, АБВ, БСП и Гергьовден. Близо 10-те хиляди наши читатели, гласували в анкета, дават съвсем различна картина на изхода от изборите от последните представителни социологически проучвания направени от различни политически формации.

За коя партия или коалиция бихте гласували на местните избори?

По 17 % ще си разделят партията на Татяна Дончева „Движение 21“, представлявана от Сдружението на строителите и Сдружението за контрол на управлението на община Петрич и ПП ГЕРБ от читателските гласове. До днес за „Движение 21“ са заявили, че ще гласуват 1 631 читатели, а за ГЕРБ – 1 622.

Реформаторския блок е едва на трето място с 13 % (1 298 гласа). На четвърто място е листата на „Розите“, които ще се явят на изборите с партията на Светльо Витков „Глас народен“ с 12 % (1 158 гласа). Пета позиция заема ВМРО с 8 % (982 гласа). Шеста политическа сила е АБВ с 6 % ( 592 гласа). Седма е партията на БСП с 5 % (496 гласа). На осма позиция се нарежда, представляваната партия от зам.- кметът на община Петрич – Христо Георгиев – „Гергьовден“ с 3 % (386 гласа).

Всички останали партии остават под 2 – процентната бариера, но не означава, че нямат шанс да имат общински съветник. Това е партията на Яне Янев – „РЗС“ 1 % (77 гласа) и на последно място са ДПС със скромния 1 % (32 гласа).

11 % заявяват, че няма да гласуват, а 6 % все още не са решили за кого ще дадат своя глас.

Анкета на PIRINSKO.COM e направена за периода 25.08.2015 г., до 30.08.2015 год.

Строителите в Петрич придобиха известност провокирани от скандалните разкрития излъчени по Нова телевизия, след което обществеността в Петрич настръхна срещу кметската управа.

Мобилизирани срещу „шуробаджанащината“ в община Петрич те ще атакуват местният парламент с партията на Татяна Дончева „Движение 21“. В листата за общински съветници, освен строителните предприемачи, участие ще вземат и влиятелни бизнесмени, юристи, спортисти и студенти.

Припомняме, че строителите организираха поредица от протести с искания за оставка на кмета Вальо Илиев и заместника му Христо Георгиев. Сред инициативите на строителите бяха протестите пред общинска администрация Петрич, блокиране на международният път за Гърция и Македония при борсата за плодове и зеленчуци край село Кърналово. Както и поредица от „мотопоходи“, в които взеха участие стотици леки и тежктоварни автомобили.

На стълб срещу павираната улица, на която е къщата на зам.-кмета Христо Георгиев, строителният предприемач  Владимир Заечки и председателят на Сдружението за контрол на управлението на общината Кирил Георгиев закачиха 2 табели: „ул. Корупция” и затвор „Бобов дол”.

Освен гражданите на община Петрич, девет политически партии приеха декларация, с която обявиха, че снемат политическото доверие от кмета Вельо Илиев.

Под нея се подписаха ПП ГЕРБ, БЗНС, Българска социалдемокрация, РЗС, ВМРО, НФСБ, БСП, АБВ и Български демократичен център, които са подкрепени и от Сдружение „Бъдеще за община Петрич“. Тя бе изпратена до премиера Бойко Борисов и до председателя на НС Цецка Цачева.

Представителите на деветте партии се разграничиха от управлението на кмета В. Илиев, тъй като методите и принципите му се свързват с притискане, дискриминиране и унищожаване на всеки, който не е съгласен с политиката и начина на управление на кмета. „Заявяваме, че снемаме политическото доверие от кмета на общината и се противопоставяме на неговото управление“, завършва декларацията.

Също така делегация от Петрич посети и Комисията по корупция. Граждани и общински съветници настояха кметът Вельо Илиев да бъде отстранен от поста. Граждански и бизнес организации от Петрич внесоха в парламента сигнали за злоупотреби срещу кмета слънце. Сред авторите на скандалните разкрития са и общински съветници от южното ни градче от целия политически спектър. Всички те обвиняват кмета на Петрич в корупционни схеми, рекет и конфликт на интереси.

Подписка срещу кмета на Петрич Вельо Илиев, бе подписана от хиляди петричани и инициирана от Сдружението на строителите в града, в която се съдържат сигнали за действията на кметската управа, начело с градоначалника В. Илиев бе изпратена до главния прокурор на Републиката Сотир Цацаров с копие до Окръжна прокуратура – Благоевград.

Кой кмет ще поткрепи партията на Татяна Дончева „Движение 21“ в община Петрич на предстоящите местни избори, остава все още в загадка!

9 политически партии в сряда приеха декларация, с която обявиха, че снемат политическото доверие от кмета на община Петрич Вельо Илиев. Под нея са се подписали ГЕРБ, БЗНС, Българска социалдемокрация, РЗС, ВМРО, НФСБ, БСП, АБВ и Български демократичен център, които са подкрепени и от Сдружение „Бъдеще за община Петрич“. Тя ще бъде изпратена до премиера Бойко Борисов и до председателя на НС Цецка Цачева.

Повод за действията на въпросните партии е журналистическо разследване за престъпна небрежност и нехайство от кмета Вельо Илиев. „Ние заявяваме, че подкрепяме управление, което стриктно спазва законите на страната. Управление, осигуряващо достъпност и прозрачност за управляваните.

Управление, предоставящо равни възможности и права за участие в административните процедури. Осъждаме злоупотреба със служебно положение и власт, както пи управление чрез корупция и дискриминиране. Всеки опит за подобна злоупотреба с власт следва да се преследва и наказва строго от контролните и съдебни органи“, пише в декларацията.

Представителите на деветте партии се разграничават от управлението на кмета на общината, тъй като методите и принципите му се свързват с притискане, дискриминиране и унищожаване на всеки, който не е съгласен с политиката и начина на управление на кмета.

„Заявяваме, че снемаме политическото доверие от кмета на общината и се противопоставяме на неговото управление“, завършва декларацията.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене