Застрелялият се с куршум в главата Йордан Владиков оставил предсмъртно писмо до близките с молба да не търсят вина

policai1Застрелялият се с куршум в главата благоевградчанин Йордан Владиков е оставил предсмъртно писмо, преди да се самоубие. Той е призовал близките си да не търсят вина, тъй като така е трябвало да стане. Малката бележка, подписана от 35-годишния бизнесмен, е намерена случайно на пода не от полицаите, а от роднина, научи „Струма“ от близък до семейството. Роднини и приятели са в шок и не могат да намерят обяснение какво е подтикнало в разцвета на силите си млад мъж внезапно да сложи край на живота си.

Нищо в поведението му не е подсказвало на родителите му Яни и Ирен Владикови, както и на приятелката му Александра, че нещо лошо може да се случи. Според психолози това било типично за самоубийците. Йордан Владиков се застреля с 1 куршум в главата със законно притежавания пистолет „Глок” на баща си – ексбанкера Яни Владиков, в сряда предиобед. Преди това двамата се уговорили да пият кафе, но когато бащата се прибрал в дома им на ул. „Андрей Ляпчев“ № 1, намерил сина си мъртъв. Лично той е подал сигнал на телефон 112, а пристигналият медицински екип само констатирал смъртта на младия мъж и се обадили в полицията.

Във връзка с трагичния инцидент в 1-во РУП – Благоевград започна разследване за склоняване към самоубийство. По първоначална информация един от вероятните мотиви за фаталния край са проблеми в бизнеса. Напоследък Йордан Владиков се оплаквал, че падат оборотите в бар „Капучино“, който стопанисва с неговия приятел от Математическата гимназия Владимир Стоичков. Заведението до студентските общежития е собственост на двамата бизнес партньори, които вложили в него изкараните пари от гурбет в Америка.

Йордан Владиков не е имал финансови проблеми, нито банкови задължения. Имал апартамент, карал скъпа кола, имал стабилна връзка с приятелката си, имал и бизнес, имал и възможност да отиде да работи в Америка, както споделял с приятели. Малко преди да сложи край на живота си, е пил кафе с негов приятел и се държал напълно адекватно. Какво го е предизвикало да отключи сейфа, в който баща му съхранявал пистолета, и да се гръмне е тайна, която отнася със себе си. Вчера той беше погребан на старите гробища.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене