Цигани ежедневно опустошават вили в местността “Мацански андък” край Благоевград

 Собствениците на имотите искат да защитават имотите си с оръжие

Kashtata-BL

Читателка на Топ Преса, потърси екипа ни за съдействие. Ние, разбира се веднага се отзовахме на сигнала. Отидох на място в местността “Мацански андък” край Благоевград. Там обектива ни улови точно момента в който две циганки бяха навлезли в чужд имот. Минали през разкъсаната ограда и пълнеха в сезалови чували с дървени останки от поредната опустошена къща. Приближих се към тях и ги снимах от близо, за да могат да бъдат разпознати, ако някой от полицията се заинтересува от проблема, но според нашата читателка Д. Асенова това няма да стане…

Ciganka-4 Ciganka-2

Питам циганките какво правите тук, не виждате ли, че това е частен двор?
– Е, аз от къде да знам, че това е частен двор.

От къде влязохте?
– Ей от там отгоре…

Е добре де не виждате ли, че има мрежа?
– Не сме видели.

Къде са ви мъжете?
– Е нема ги они са у затворо.

Защо са в затвора?
– Кой пипа там отива.

И вие сте за там и вие крадете в момента…
– Защо ние да сме за там, за тия дървета…?

Да, щом влизате в частен имот това е нарушение.
– Повече нема да влизаме.

За какво са ви тези дърва?
– Да се грееме от студеното, да им е топло на децата.

Колко деца имаш?
– Епа пет.

Kolichkata Asenova

Тук ми минаха разни мисли през главата, но няма да ги споделям, за да не ме обвинят в расизъм! Пускам циганките да си тръгнат, не викам полиция. Не искам да си имам разправии с тях… На мястото на което паркирах служебния автомобил на Топ Преса имаше стълб на който е окачена количка, такава с която циганите превозват цветни метали. Количката е изпотрошена, а на дъното и с червена боя е изписано “Смърт на крадците”. Явен знак, че някой от собствениците на къщите в околността е хванал крадец на местопрестъплението и най- вероятно е имало и бой. Тръгваме към къщата на г-жа Асенова, тя ни чака отвън има надежда, че след като ние от Топ Преса помагаме на толкова много хора, чрез публикациите си ще помогнем и на нея. Жената споделя, че многократно пуска жалби в полицията и че вече й е писнало да пише. Иска да си купи оръжие с което да брани имота си. Показва ни къщата си, която няма да покажем, защото Асенова се страхува от циганите, точно заради това не показваме и лицето й. Отиваме в жк. “Орлова чука” и сядаме в едно кафене, за да запишем разговора с нея. Пускам диктофона и тя започна да разказва:

– Здравейте Топ Преса, първо искам да ви благодаря за това, че се отзовахте светкавично на сигнала ми. Рубриката ви “Искам Думата” е точно това от което ние гражданите имаме нужда, когато институциите не си вършат работата. Съветвам другите медии да взимат пример от вас.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене