Съветниците гласуваха „за“ бариерата пред частната болница, наглото събиране на 2 лв. за час такса паркинг от пациентите продължава

02

Общинските съветници от Дупница изненадващо гласуваха „за“ поставената бариера на входа на частната болница в Дупница и така разрешиха събирането на 2 лв. за час „паркинг“ от пациентите, въпреки че имотът е общински, а парите отиват в джоба на собствениците на частната болница. Никой от присъстващите на заседанието дори не повдигна въпроса защо се взима такса паркинг по 2,00 лв. на час, така съветниците потвърдиха поговорката „Гарван гарвану око не вади“, като забравиха, че са в ОбС, за да работят за данъкоплатците, които им плащат заплатите.

05

Единствен общинският съветник Методи Стойнев се обяви „против“. Съветникът от ОДБ Вергил Кацов, председателят на групата общински съветници от БСП Станислав Павлов и съпартиецът му Асен Илиев заявиха, че са гласували „за“ бариерата, но не са знаели, че частната болница взима по два лева на час за паркинг.

Председателят на ОбС Костадин Костадинов, общинският съветник от ГЕРБ д-р Матей Попниколов и д-р Ени Лефтеров работят в частната болница, в което политици извън местния парламент съзряха договорка между БСП и ПП ЛИДЕР с ГЕРБ и ОДБ, в която участват Костадин Костадинов и д-р Ени Лефтеров, да гласуват „за“ бариерата на входа на частната болница, а К. Костадинов да оттегли докладната си за нов конкурс за управител на общинската болница.

Действително вчера преди започването на сесията на Общинския съвет Костадин Костадинов неочаквано оттегли докладната си за нов конкурс с мотива, че юридически не е издържана. Това твърдение бе отречено от представители на всички политически групи. В залата присъстваха лекари от общинската болница, които бяха решени да се противопоставят, ако общинските съветници гласуват „за“ нов конкурс за поста на д-р Таушански.

Местните парламентаристи отложиха с три месеца премахването на преместваемите търговски обекти в центъра на Дупница. В залата присъстваха собственици на павилиони. Те имат срок от три месеца да ги преместят на друго място. Някои от тях повдигнаха въпроса защо кафенетата до централния площад са наредили маси и столове на площада. Юристът на общината Иван Бучов заяви, че поставянето на масите на общински терен е по друга наредба, не е свързана с проекта „Зелена градска среда“.

Общинските съветници гласуваха и продажбата на земеделски земи – общинска собственост. Независимият общински съветник Първан Дангов заяви, че общината иска високи цени за имотите и това е причината да няма купувачи. От обявени за продан 11 имота м.г. са продадени само два.

Зам. кметът Красимир Георгиев го парира, като заяви, че оценката на имотите се извършва от лицензиран оценител, и ако не е реална, то оценителят може да бъде подведен под отговорност.

Общинският съветник от ОДБ Георги Рангелов подслади заседанието на ОбС, като почерпи колегите си с шоколадови бонбони за рождения си ден. Вчера той навърши 45 г. Г. Рангелов ще изчака да минат кметските избори и заминава на работа в Испания. Той е собственик на строителна фирма, но заради липса на работа става гастарбайтер.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене