Студентските общности заявиха своята подкрепа за развитието на Банско

писти-банско

Студентските общности на две висши учебни заведения застанаха зад исканията на кмета на Банско, Георги Икономов, за изграждане на допълнителни спортни съоръжения в съществуващата ски-зона Банско. С декларации, подписани от своите председатели, Студентските съвети към Медицински университет София и Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков”, изразяват своята позиция за подобряване на условията на спорт в страната. „Спортът е от ключовите средства за възпитание на младите хора. Студентите се нуждаят от по-добри условия и възможности за практикуване на зимни спортове. Спортът намалява стреса и тревожността, повишава чувството на физическо удовлетворение и настроението. Надяваме се политическата власт в страната да вземе положително решение и да даде старт на мащабното развитие на един проспериращ курортен център като Банско” гласи част от петицията на учащите в  Медицинския университет.

  „Не само в традиционните зимни туристически дестинации, но и в съседните ни страни се изградиха нови ски съоръжения и писти. Конкуренцията в зимния туризъм е сериозна. Държавите дават милиони за реклама. С държавно финансиране в Турция се изграждат четири нови зимни курорта. Сръбските, румънските, косовските власти са разбрали ползите от зимния туризъм и го развиват по всички начини. Очаквам отговорни политически действия от страна на Правителството за отпушване на проблема с инвестициите и изграждането  на на Втора кабинкова линия в Банско. Решението на този регионален казус се превръща в символ на подхода към постигане на устойчиво развитие на планинските територии в страната като цяло. Благодаря на младите хора за тяхната подкрепа. Младежките общности винаги са били носител на свободното мислене и новаторството” коментира Икономов.

дсдс

 

 

 

До кмета на Община Банско
г-н Георги Икономов

 

Уважаеми господин Икономов,

 Студентски съвет към ВТУ „Тодор Каблешков” гр. София, би искал да изрази чрез това писмо своята катогорична подкрепа за изграждането на втори кабинков лифт в град Банско.

България и в частност община Банско трябва да се възползват от потенциала, който се разкрива за развитие на планинския туризъм. Изграждането на втори кабинков лифт ще привлече по-голям поток от туристи, което от своя страна ще доведе до развитие на местната икономика, откриване на нови работни места и привличане на инвеститори.

Студентски съвет към ВТУ „Тодор Каблешков” подкрепя развитието на зимните спортове в България. Спортът е от ключовите средства за възпитание на младите хора. Студентите се нуждатя от по-добри условия и възможности за практикуване на зимни спортове, орагнизиране на състезания и олимпиади. В център на този вид спорт може да се превърне община Банско, чрез изграждането на нова и подобрена инфараструктура – втори лифт.

Надяваме се политическата власт в страната да вземе положително решение и да даде старт на мащабното развитие на един проспериращ зимен курортен център – град Банско.

 С уважение,

 Димитър Мунин

/пресдседател на Студентски съвет

към ВТУ „Тодор Каблешков/

Студентски съвет към Медицинския университет0001

Студентски съвет към Медицинския университет0002

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене