Кадърът на скишколата в Банско Й. Тодоров втори в света на гигантски слалом, съотборникът му Г. Ергин със злато в слалома


43

Й. Тодоров /вляво/ на почетната стълбичка на призьорите от световното първенство

Кадърът на скишколата в Банско Йоан Тодоров получи наградата на ФИС за номер 2 в гигантския слалом от Световното първенство за младежи в норвежкия курорт Хафиел. Състезателят на СК „Юлен“ бе отличен във възрастовата група на родените през 1996/97 г. Наборът му Алберт Попов взе приза за номер 1 в тази дисциплина и за второто място в слалома.

Следващата седмица водещият ни млад алпиец ще кара заедно с петричанина Георги Нушев в спринтовата дистанция за европейската купа в Кранска гора, където през уикенда му предстои участие и в стартовете за световната купа.

Без име

Георги Ергин

В същото време друг от големите таланти на „Юлен“ – Георги Ергин, триумфира в слалома при момчетата до 14 г. за купа „Пиба“ в Боровец. Победителят финишира в двата манша с общо време от 1.20,11 мин. На цели 3.15 сек. след него се нареди соченият за фаворит Калин Златков, а на 4.40 сек. завърши сърбинът Веселин Златкович.

В надпреварата на 16-годишните  Асен Мавриков спечели сребърното отличие, изоставайки на 3.11 сек. след румънеца Александру Стефанеску и с преднина от 47 стотни пред съотборника си в „Юлен“ Мартин Стоилов.

В спор за трофея участваха 90 млади скиори от Гърция, Македония, Босна и Херцеговина, Кипър, Румъния, Сърбия и нашата страна.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене