Скандален сигнал в редакцията на Топ Преса! На вниманието на Инспектората по труда!!! Гоцеделчевският клон на компанията Хелиос – метал половината работници са без трудов договор?

фдсфд

БИВШ СЛУЖИТЕЛ НА ФИРМАТА – ОТНАСЯТ СЕ С НАС КАТО РОБИ, ДОГОВОРИХМЕ СЕ ЗА 27 ЛЕВА НАДНИЦА ВЗЕХ САМО 12… КЪДЕ Е ЗАКОНА?

Един истински дърводобивен и строително – метален октопод се загнездва в Гоце Делчев и на гърба на местният работник, започва да трупа състояние и влияние без никой да му следи работата. „Явлението“ се нарича „Хелиос – Метал Център“ . Фирмата е пловдивска но от години паразитира в града, развива уж „грандиозна“ дейност но парите отиват директно в джоба на босовете в Пловдив където  е централата а за местната икономика не остава нито лев. В това няма нищо лошо разбира са е ако същото вътрешно фирмено „правило“ не се отнасяше и за работната ръка на компанията в Гоце Делчев. С нас се свърза бивш служител на фирмата, който за сега не иска да му публикуваме името, който държи обаче да си излее душата от „ужасът“ да работиш за „Хелиос – Метал Център“ – Гоце Делчев. „ Изключително ограничени хора са местните началници. И много непочтени. Кандидатствах за работа при тях , работата ми е арматируст и се договорихме в началото за заплата от 600 лева при следно 22 – 23 работни дни в месеца плюс осигуровките. Това прави следно около 27 лева надница на дан. След като изработих първия си месец на втория получих сумата от 264 лева, което прави по 12 лева на ден. Работата е тежка, отнасят се с теб като животно. Когато има дървен материял за разтоварване или спешна работа ти забраняват дори да обядваш на обед, не си вземаш и почивката. За това напуснах. На всичкото отгоре проверка в НОИ показва че за времето в което съм работил в „Хелиос Метал Център“ не са ми плащани осигуровки, което до колкото знаме  и престъпление. За това моля за съдействие защото не само аз поне половината работници на въпросната фирма са без трудов договор. Проверете…“ сподели човекът който е жител на Град Гоце Делчев и чието име е документи които е представил са в редакцията ни.

Топ Преса придвижи неговият сигнал до инспекцията на труда и всички компетентни институции в това число и прокуратурата за извършване на щателни проверки по темата. Междувременно се опитахме да се свържем в клона на фирмата в Гоце Делчев а това се оказа направо доста трудна работа. В тази фирма не се знае кой пие кой плаща и всеки прехвърля топката на другия. Работата ни по случая продължава. Няма да се откажем докато не установим каква е истината.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене