Рекорд! Гоце Делчев в топ на класациите – единствена община с над 7 проекта и 10 млн. лв. инвестиции за 2015 година

владимир москов

Жителите н аобщината пък дават положителна оценка на работата на г-н Москов и на целия му екип Владимир Москов доказа  на обществеността, че умее да изпълнява поетите обещания  

За пореден път градоначал­никът на Гоце Делчев опра­вдава гласуваното му дове­рие. Макар и трудна, 2014 г. е и доста успешна за Влади­мир Москов и неговият екип. Кметът ни увери, че през 2015 г. ще бъдат завършени проектите «Зелена и достъп- на среда” за рехабилитация на още 28 улици. През 2015 година ще бъде завършена и реконструкцията на парк «Панорама», междублоково пространство на ул. «Щип», зелени площи на ул. «Славян­ка» За ремонтните работи са осигурени близо 5 милиона лева. И през тази година ще продължи проектът «Община Гоце Делчев – компетент­на, ефективна и ефикасна общинска администрация в услуга на гражданите и биз­неса» – финансирането и за тази програма е осигурено и е в размер на около 75 хиля­ди лева.

През 2015 г. ще бъде завър­шен и проектът «Реконструк­ция на част от вътрешните водоснабдителни мрежи и възстановяване на настилки­ те в села в община Гоце Дел­чев» – подмяна на съществу­ващи водопроводни клонове на улици в селата Баничан, Борово, Корница и Лъжница. Финанси­рането е в размер на 5 052 255 лева от Програма за развитие на селски­те райони.

Програма­та «Предос­тавяне на социална услуга ЦНСТ за деца и младежи с уврежда­ния» – под­бор на 13 служители и спе­циалисти за работа в ЦНСТ, обучение, осигурени заплати и осигуровки в рамките на 12 месеца продължава до м. ап­рил 2015 г .

Кметът Москов заяви, че за строителството на спортната зала в Гоце Делчев е осигуре­но цялостното финансиране и тя ще бъде завършена в срок. По проект „България-Гърция” през 2015 г. предстои да бъде продължен и свързан с Бан­ско пътят през местността * Чарка-Брезница.  „През тази година продъл­жаваме изпълнението на програмата „Градско въз­становяване и развитие”, в която е включена и община Гоце Делчев с обновяване­то, санирането и ремонти­рането на училища и детски градини. Предвидено е през новия програмен период да бъде изцяло ремонтирана и санирана сградата на Дома на културата, да бъде извър­шена реконструкция на ул. „Бяло море” ведно с прилежащите терени, както и пълна рекон­струкция на югозападната и западната част на града, включ­ващи териториите до така нареченото Манастирче и улиците и прилежащите терени в квартала зад стара­та поща, коментира кметът Москов.

Заради фалита на КТБ е замразено строителството на летище Пирин в Гоце Делчев. Това съобщи на пресконференция кметът на община Гоце Делчев Вла­димир Москов. Градоначал­никът разговаря наскоро с инвеститорите на проекта. Каква ще е окончателната съдба на проекта, по който бяха извършени редица про­цедури, ще бъде уточнявано допълнително.

Каквато и да бъде съд­бата на летището, не може да се отрече, че макар и ма­лък Гоце Делчев се развива като съвременен европейски град. Жителите на общината пък дават положителна оцен­ка работата на г-н Москов и на целия т му екип. Кметът трябва да знае обаче, че ви­соката оценка дава не само самочувствие, но е ангажира­ща и носи отговорности. Гра­доначалникът Москов доказа на обществеността, че умее да изпълнява поетите обеща­ния. Въпреки това ще са нуж­ни много взаимни усилия, за да превърнем любимия ни град в едно наистина добро и спокойно място за живеене. Добрият кмет е шанс, не само за подкрепилата го партия, а за всички жители на община­та. През всичките тези годи­ни, постиженията говореха вместо г-н Москов.

Пожелаваме успех на гра­доначалника и на екипа му, защото от тяхната работа за­виси и нашата, зависи и ка­чеството на живот на всеки от нас.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене