Жители на Добринище започнаха подписка, потърсиха Топ Преса за съдействие

Dobrinishte_Podpiska

Над 400 подписа са вече събрани жителите на Добринище с искането да бъде сложен край на порочните практики за незаконното ползване на частни земеделски земи от земеделските производители в тяхното землище. Хората се обединили и искат да сложат край на незаконните практики за отдаване на собствените им земеделски земи, като в подписката поставили 3 точки с искания.
Първото им искане е да се провери, на какво основание са предоставени за ползване /декларирани/ частни земеделски земи за периода 2011-2014 г. от ОСЗ гр. Банско и спазен ли е чл, 2 а от Наредба 5 от 27.02.2009 г.;
Второто искане е да разберат имената на хората отговорни за неправомерното отдаване на техните земи и искат те да бъдат наказани.
Последното искане на добринищани е земеделските стопани и фермерите, които ползват земите им изплатят дължимите суми. Срока определен от гражданите е 30 март 2015 год. За да бъдат сигурни, че гласът им ще бъде чут, а подписката няма да се превърне в едни безполезни хвърчащи листчета жители на Добринище потърсиха екипа на Топ Преса, за да покажем, че там има нередности, има недоволни има и корупция. 400 подписа никак не са малко за малко градче, като Добринище… Хората са решили да не мълчат повече. “Ние си искаме нашето и ще отстояваме правата си”

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене