Борисов горд: Върнахме достойнството на България в Европа

Бойко Борисов

Снимка: радио Дарик

Хората там се радват, че имаме стабилно правителство, казва премиерът

Върнахме достойнството на България в Европа. Страната ни отново стана прогнозируем партньор и хората там се радват, че имаме стабилно правителство. Това каза премиерът Бойко Борисов в предаването „Годината” на Дарик.

Той посочи, че 2014 г. е била нулева за европейските фондове и приходите, както и във всяко едно отношение. „Но че направиха огромна поразия във финансовата система и стабилността на финансите свърши, това е факт”, заяви премиера. Той припомни, че в годините на най-тежка финансова и икономическа криза в света четири години, страната ни е давана за пример.

Видно е огромната подкрепа, която имаме от европейските лидери. Само за седмица абсолютно спрени програми за милиарди са отпушени, каза още той.

Само заради това да сме направили правителството, благодаря на всички партии в парламента за стабилността, която излъчихме, обърна се още министър-председателят.

„През 2014 г. започна нова коалиционна култура. Много партии, много хора се превъплъщават, поправят или имат също ново начало. Започна съдебна реформа, пенсионна реформа, здравна реформа. Продължихме добра традиция за Коледа да дадем 50 млн. лева на българските пенсионери”, посочи Борисов.

„Аз, ако искам да правя коалиция с ДПС, ще изляза и ще ги поканя. Аз задкулисни работни не правя. Отворен съм за диалог, уважавам колегите”, заяви премиерът.

www.blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене