Албена Ситнилска в Зодия Професионалист

ZodiaProfesionalist

Албена Малчева-Ситнилска – Световната шампионка по Таекуон-До ITF и кикбокс, „Спортист номер 1 на Благоевград“ за 2012, 2013, 2014 година, ексклузивно пред Топ Преса: Високите токчета не са за мен 🙂

A.Sitnilska-Sportist_Na_Godinata

Албена Ситнилска за трети пореден път е „Спортист на №1 на Благоевград“

Albena-3

Албена, кой те запали по този спорт?
– Съвсем случайно със съученички видяхме обява за тренировки по Таекуон-до в нашето училище, което между другото няма нищо общо със спорта (Техникум по текстил и облекло), и решихме да спортуваме. Когато видяхме трениращите там, които току що се бяха върнали от състезание и разглеждаха спечелените медали. Веднага реших, че трябва да се занимавам с този спорт, да ходя и аз на състезания и да печеля медали… и така до сега.

Каква беше като малка, играеше ли си с кукли или беше мъжко момиче?
– Ха-ха… не съм си играла с кукли (е може би, като много малка). В действителност обичах да помагам на баща ми с разглобяването на разни неща, да играя с момчетата и да крадем череши от чуждите дворове…  :)) за което се извинявам.

Ти си 15-кратна европейска шампионка, лелеее… Как се постига това?
– С много упоритост, постоянство, тренировки и любов към това, което правя.

Трудно ли се става световен шампион?
– Ами не е лесно. Изискват се много лишения, преглъщане на трудности и болка. Но в крайна сметка радостта от постигнатото те кара да забравиш всичко и да изпиташ невероятно удовлетворение. Чувството е неописуемо.

Albena-2

Ти си много красива жена, защо не стана модел или манекенка?
– Хаха…не съм сигурна,че мога да се справя с такава професия, високи токчета, диети, не… не е за мен тази работа 

Била ли си се с момчета дo сега?
– Малко 😉 … предимно на тренировка. Навън само веднъж се случи, на една Нова година раздадох малко правосъдие на едно под пийнало момче. Иначе не съм конфликтна личност и гледам да избягвам злонамерените хора.

Как минава един твой ден?
– Сутрин ставам 8:30 опитвайки се да се приготвя за работа за 20 мин.,
После отивам някак си на работа в един мебелен магазин до 13:00ч. След това отивам в рекламното ни студио (втората ми работа)…малко почивка и на тренировка. Гледам събота и неделя да разпускам, да спя до късно и така.

Твоя съпруг Вергилий Ситнилски е Таекуон-До ITF инструктор, той помага ли ти?
– Освен, че ми е съпруг и спътник в живота, той е и мой треньор. Благодарение на неговото търпение, строгост и напътствия съм постигнала тези успехи.

Към какво се стремиш сега?
– Сега главната ми цел е да се възстановя от операцията на коляното ми и да влезна в максимално добра форма, до предстоящото Европейско първенство по кикбокс.

Albena-5

Albena

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене