Местния печат

печат

Вестник „Вяра”:

Гаф на „Спортист на годината” в Дупница – вторият в света по борба Даниел Александров: Първо ми се обадиха, че съм одобрен, след това ме порязаха! Огорчен съм от общината

Вицесветовният шампион по борба Даниел Александров от Дупница остана изключително разочарован и огорчен от организацията около церемонията „Спортист на годината”. Даниел, който през август се пребори за среброто на изключително тежко световно първенство в Унгария, получил обаждане преди три от треньора по борба Виктор Бонев да дойде в Дупница за церемонията, защото е одобрен. „Изоставих лагера и хукнах към Дупница. В деня на награждаването ми казаха, че не фигурирам в списъците. Обадих се на Виктор и той каза: „Ами не си включен, не знам защо”.

 

Рехабилитаторът със златни ръце Никола Лазаров от Рила: 16 години обслужвах членове на политбюро и МВР, вътрешният министър Димитър Стоянов имаше проблеми с кръвното

60-годишният рилчанин Никола Лазаров е изправял на крака стотици партийни величия по време на 16-годишната си практика като рехабилитатор. От златните му ръце са оставали доволни популярни членове на политбюро и МВР. Един от тях е бившият министър на вътрешните работи от 1973 до 1988 г., генерал-полковник Димитър Стоянов.

”Популярният политик от БКП Димитър Стоянов често идваше при мен. Той имаше проблеми с кръвното, доближаваше границите. Хвалеше се, че е два пъти е награждаван с орден „Георги Димитров”. Почина на 7 декември 1999 г. в София”, спомня си популярният рехабилитатор

 

Неофит благослови ремонтираната за 90 000 лв. черква в Костенец, кметът Радостин Радев се помоли за просперитет

Негово светейшество българският патриарх и митрополит Софийски Неофит и неговият викарий – Браницкият епископ Григорий в съслужие със свещеници благословиха обновената черква в Костенец. Заслугата за новия вид на храма е на строителите на Георги Терзиев от София.

Новият облик на църквата бе осъществен благодарение на проект на Държавен фонд „Земеделие“ по Програмата за развитие на селските райони на стойност близо 90 хиляди лева и най-вече на Местната инициативна група Костенец 2010.

 

Осъдиха общинарката Надка Ганева за присвоени 6 бона от община Бобошево, прибирала в джоба си такси от търговци

Бивша шефка на отдел „Стопанска дейност и търговия” в община Бобошево – Надка Ганева се сдоби с присъда. Ганева получи 1 г. условно с 3-годишен изпитателен срок заради присвоени от кметството 6003 лв. Присъдата беше постановена от Дупнишкия районен съд, а деянието е извършено в периода от 24.01.2002 г. до 31.03.2004 г. Ганева беше обвинена освен в присвояване на пари и в съставянето на неистински документ – регистър „Търговски обекти“. Според документите по делото бившата шефка е присвоила парите от търговци в общината, които плащали при нея таксите за издаване на разрешителни за продажба на алкохол и цигари.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене