5 г. затвор заплашват ултрасите на ЦСКА, пребили зверски трима банскалии

55565-632x358За тежко умишлено престъпление, за което законът предвижда лишаване от свобода над пет години, ще бъдат съдени петимата ултраси на ЦСКА, които през юни месец тази година зверски нападнаха и пребиха тримата банскалии Ивайло Лалев, Григор Страков и Иван Ковачев. Обвинителният акт на Районна прокуратура – Разлог е внесен в Районния съд преди 10 дни и се чака всеки момент да бъде насрочено делото.

Нападателите Иван Стоянов, Александър Георгиев, Иван Николов, Явор Михайлов и Иван Велчев ще отговарят пред закона за унищожаване на чужди недвижими вещи, в случая повреждане и унищожаване на части от три леки автомобила – „Пежо 806”, „Форд Транзит” и „Дайхацу Фероза”, които са  собственост на тримата потърпевши Ивайло Лалев, Григор Страков и Иван Ковачев. Другото обвинение е за нанасяне на средна телесна повреда – деяние, извършено в условия на опасен рецидив. От прокуратурата в Разлог заявиха, че са събрани достатъчно доказателства, но е рано да се каже какво наказание ще бъде поискано за извършителите.

„Събрани са достатъчно писмени и гласни доказателства. Делото е в пет тома. Има събрани и веществени доказателства. Разпитани са 18 свидетели, описани в приложението към обвинителния акт, както и две вещи лица”, каза шефката на прокуратурата в Разлог Ружена Кондева.

Четирима от побойниците бяха оставени в ареста още в началото на юли месец, когато ОС – Благоевград разгледа мярката им за неотклонение и постанови най-тежките мерки „задържане под стража”. Зад решетките останаха Иван Велчев, Георги Стоянов, Иван Николов и Александър Георгиев. Петият – Явор Михайлов, получи мярка „домашен арест“ заради кардиологични проблеми. Миналия месец от ареста беше освободен още един от тях, а останалите трима вече пети месец остават в ареста.

Припомняме, че на 22.06.2014 г. в дърводелски цех в Банско петимата задържани и техни приятели нападнаха банскалиите Ивайло Лалев, Григор Страков и Иван Ковачев. Потърпевшите бяха напръскани с нервнопаралитичен спрей, след което бяха пребити с бухалки и метални колове. В резултат на побоя Григор Страков беше с лошо счупване на лакътна кост и беше опериран в столичната клиника „Пирогов”. Той имаше още контузна рана на главата и кръвонасядания по лицето и очите. Ивайло Лалев беше със счупена трета кост на дясната длан. Двамата пострадали се възстановяваха от получените травми повече от месец. Третият пострадал при побоя – Иван Ковачев, беше с  контузии на гърба, гръдния кош и поясната област. В деня на инцидента бяха нанесени сериозни материални щети върху автомобилите на потърпевшите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене