Без категория

Кой срещу кого? Оспорвана битка за мястото на Шакир Аян в Обс. Гоце Делчев

Две кандидатури  за овакантеното Шакир Аян място на заместник-председател в Общински съвет-Гоце Делчев се спрягат като предложения на предстоящата сесия в четвъртък.
Изборът е първа точка в дневния ред на заседанието. Двете обсъждани номинации са на  общинските съветници Костадинка Богданова от ГЕРБ и  Джалил Бошнак от ДПС.
  Дългогодишният заместик-председател на местния парламент Шакир Аян подаде оставка. Тя бе обявена в края на заседанието през ноември от председателя Ангел Героксиев, без да бъдат обявени мотивите, които и до момента не са известни.
Веднага след изненадващата оставка на Аян тръгна мълвата, че тя е станала факт по принуда. От кухнята на ДПС подхвърлиха, че още при избора  за зам.- председател на Общинския съвет в  последният мандат, от общинското ръководство му било поставено условие, след като навърши годините си за пенсия, да  подаде оставка.
След оставката си Аян сподели, че си тръгва наранен и разочарован, открито заяви, че  политиката била мръсна работа и че има намерение да се оттегли от нея с напускане и на партията.
От ДПС заявиха, че следващата тяхна кандидатура за заместник-председател ще е Джалил Бошнак, който бе и в кандидатдепутатската листа на партията.
Според дневния ред на предстоящото редовно заседание общинските съветници ще гласуват попълнения в състава на постоянните комисии, сключване на споразумение за сътрудничество за изпълнение на проект „Изграждане на хидровъзел Брезница с язовир „Брезница“ в местността „Кадиеви ливади“ с „ГРИЙНЗОН АС“ ООД -Норвегия, отдаване под наем на ученически бюфет в ПМГ „Яне Сандански“, както и провеждане на публично оповестен конкурс за отдаване под наем на кабинети от МБАЛ „Иван Скендеров“ .
Дневният ред на предстоящата в четвъртък сесия е от 14 точки, по които народните избраници ще дискутират и гласуват.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене