Близнашки: Ново правителство за 10 ноември

53028-632x358

Надяваме се около 10 ноември, тази историческа дата, свързана с демократичните промени в България, да имаме ново правителство и всички работим в тази посока. Това заяви премиерът проф. Георги Близнашки на срещата си президента на Република Австрия д-р Хайнц Фишер, който е на официално посещение у нас по покана на българския държавен глава, съобщиха от правителствената пресслужба.

Министър-председателят коментира, че 25 години след началото на Прехода страната ни има нужда да се върне към базисните демократични ценности. В момента ситуацията у нас е относително спокойна, но политическите фактори имат нужда от подкрепа, за да бъде възвърнато доверието на хората, повече от 50 на сто от които не упражниха правото си на глас на парламентарните избори на 5 октомври, посочи проф. Близнашки.

Общото ни послание към политиците след изборите е призив за повече смирение и воля за продължаване на неотложните реформи, заяви премиерът в обобщение на политическата ситуация, като допълни, че служебното правителство е подготвило редица законодателни инициативи, които трябва да дадат силен старт на следващото редовно правителство на страната. Актуализацията на бюджета за тази година, подготвена от служебния кабинет, трябва да бъде първа задача, припомни проф. Близнашки./24 часа/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене