Собственици на жилища в Благоевград на бунт, от 3 г. плащат промишлен ток

main_b

Собственици на апартаменти в три жилищни кооперации в Благоевград готвят протести и затваряне на пътища. Причината е, че от три години плащат промишлен ток.

Сградите са построени от местната фирма „М.С.Ц.-2” ООД с управител Мариус Цонев. Получили са акт 16 за въвеждане в експлоатация още на 14 ноември 2011 г., но и до момента домакинствата нямат партиди за битово електроснабдяване.

„Фирмата и ЧЕЗ само си прехвърлят топката. Дали сме пари на строителя за присъединяване към енергодружеството преди повече от три години. Имаме информация, че и той е заплатил всички такси на ЧЕЗ. Тогава защо продължаваме да сме на промишлен ток“, негодуват в отворено писмо до медиите живеещите в трите кооперации на бул. „Пейо Яворов“ № 88.

За дългогодишния си проблем те са сезирали още Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, Комисията за защита на потребителите, Министерството на икономиката и енергетиката, българския и европейския омбудсман, Европейската комисия, както и общината, полицията и областната администрация в Благоевград.

„Плащаме коректно всичките си данъци, а в замяна какво получаваме – безхаберието на държавата и ресорните институции. Промишленият ток, който ползваме в жилищата си, често не стига за всички домакинства, а и е с 30 % по-скъп. Случвало се е да оставаме на тъмно и студено в зимни месеци. В кооперациите живеят и много млади семейства с деца“, изказа възмущението си пред ИНФОМРЕЖА Валентина Вагалинска, която е сред обитателите на злополучните кооперации.

Десетки недоволни се събират утре пред сградата на кметството в Благоевград за среща с представители на ЧЕЗ, които имат приемна за граждани.

„Ако гласът ни не бъде чут, на 2 ноември ще затворим булевард „Пейо Яворов“. При отсъствие на реакция, на 8 ноември ще блокираме булевард „Св. Св. Кирил и Методий“, а седмица по-късно ще излезем и на главен път Е-79“, заканиха се живеещите в трите кооперации.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене