ГЕРБ и БСП преговарят отново днес

105951-gerb-bsp

ГЕРБ и БСП се срещат на втори преговори за бъдещото правителство. Срещата на лидерско ниво ще се проведе на неутрална територия, каквото условие поставиха от БСП. Представителите на двете формации ще разговарят, а по-късно на „Позитано“ 20 социалистите ще имат Национален съвет на партията.

ГЕРБ вече проведе втори тур на преговори за формиране на стабилно мнозинство и бъдещ кабинет с представители на Реформаторския блок, Патриотичния фронт и АБВ. Срещите се проведоха в централната на партията в НДК, като първи отидоха лидерите на партиите от Реформаторския блок.

Вчера в телевизионно интервю зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов потвърди, че днес ще има среща със социалистите. Председателят на БСП Михаил Миков допълни в отделно интервю, че това ще е среща на лидерско равнище. 

„Това не означава по никакъв начин някакви задкулисни договорки, подялба на властта. Оформя се дясно управление на страната. Аз само мога да пожелая успех на ГЕРБ във формирането на едно управление, което да даде така необходимата стабилност. Само, че формирането е по-малката част от решението на задачата“, заяви той, като по този начин отново даде знак, че според него БСП трябва да остане в опозиция.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене