Полицайката от 4-то РПУ: Борислава сама си свали якето

полицайка-борислава

Нели Върбанова, полицайката от 4-то РПУ, която беше обвинена публично в срамен обиск на студентка проговори пред медиите. „Борислава съдействаше изцяло на проверката. По никакъв начин не е изказала протести по повод проверката. Тя беше спокойна и реагираше адекватно”, обясни Върбанова, пред Нова ТВ.

„Вечерта, в която бях нощна смята се беше случило тежко криминално престъпление и имахме засилени мерки за сигурност и правихме проверки на автомобили”,  разказа тя. „Извършихме проверка на четирима души, трима мъже и една жена. Аз помолих жената учтиво да слезе от колата, тя слезе и ми съдействаше, попитах я има ли в нея забранени от закона вещи и предмети. Тя каза, че няма, но аз съм длъжна да проверя. Помолих я да си отвори чантата, тя го направи и ми показа какво има вътре в нея”, обясни полицайката.

„След като се убедих, че в момичето няма нищо опасно и забранено от закона, преминах към проверка на якето, което тя вече беше свалила. В него също нямаше нищо опасно. След това я помолих да влезе в автомобила. Това беше”, каза още тя.

 „Минах полиграф по собствено желание, това е най-бързият начин да се докаже, че казвам истината”, подчерта Върбанова. Според нея е редно и студентката Борислава Латинова да се премине разпит с полиграф. „Нямам обяснение нито за твърденията на Борислава, нито за нейния мотив“, призна полицейският служител.

Директорът на 4-то РПУ заяви пред БГНЕС, че има записи от камери, както и, че се води проверка от Софийска районна прокуратура. Тримата, придружаващи Борислава Латинова, фигурират в системата за МВР за престъпления, като кражби, кражба на автомобил и притежание на наркотици.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене