Съдия Цекова отряза вдовицата на Отвертката Милена Радева от ограничителна заповед срещу Карастоянови, приятелката й Цветелина: Владимир ми показа среден пръст

241-01-83-ivan-radev-i-milena-radeva147-01-1-123

Стоматологът: Не познавам Цветелина Христова, не ходя по заведения, след като ни пуснаха от ареста, платихме двойно за такси от София до Дупница .

Съдия Йоланда Цекова отказа да издаде ограничителна заповед  срещу дупнишката фамилия Карастоянови по поискане от Милена Радева, вдовицата на Николай Радев-Отвертката, който почина след меле с Карастоянови. Милена отсъстваше от процеса в кюстендилския съд, но бе представлявана от адвоката си Красимир Аврамов. Тя подаде молба, с която настояваше съдът да издаде забрана на тримата от фамилия Карастоянови – Николай, Иван и бащата Владимир, да я доближават. Отсъствието на Милена бе обяснено с постоянни пътувания в Европа, тъй като е старши консултант по заетостта във фирма „Консерктер Консулшън“ в Англия. Нейната приятелка Цветелина Христова и братовчедка й от Благоевград Елена Василева дадоха показания пред съда как тя е била застрашена от Карастоянови.

Digimax A50 / KENOX Q2

„Бях с малкия ми син в заведение „Кимбо” и трябваше да изчакаме по-голямото дете от училище. Случката е от 21 март, точно когато трябваше да се изнесат девет дни от смъртата на Николай Радев. Между двете колони близо до бара видях д-р Владимир Карастоянов, който размахваше разгънато джобно ножче и чух думите му: „Ще дойде ред на всички близки на Отвертката”. Не знам на кого бяха казани. С детето ми останахме точно 10 минути, колкото да си платя сметката“, заяви Цветелина Христова.

Digimax A50 / KENOX Q2

Цветелина е приятелка с Милена от 15 години. „За този случай – убийството на сърпуга й, тя много много не иска да коментира.  На мен обаче Владимир Карастоянов, след като разбра, че съм свидетелка по това производство за издаване на ограничителна заповед, когато се разминахме с колите – ми показа среден пръст. Бяха ми пукани и гуми. Когато си е в България след тази случка, Милена изпитва страх и винаги иска някой да спи заедно с нея“, твърди още Цветелина Христова. Тя посочи, че Милена й разказвала, че като се движела с кола, Карастоянови я засичали на няколко пъти. Налице и инцидент в застрахователен офис. „Доколкото знам, е подавала и жалба в прокуратурата“, посочи още Цветелина.

241-01-03 Цекова

Анестезиологът Николай Карастоянов, който на предходното заседание отсъстваше заради претърпяна хирургична интервенция, също даде показания. „Не знам от какво е провокирана жалбата. Не я познавам Радева, не съм имал срещи с нея – виждал съм я в интернет, по телевизията и във вестници. При създалите се обстоятелства мисля, че издаването на такава заповед ще се използва за бъдещи провокации и инсинуации, да се нагласи ситуацията. Градът е малък, винаги може да се окаже, че съм в помещение близо до нея“, твърди още Николай Карастоянов.

Баща му Владимир пък отговори на твърденията на Цветелина Христова за инцидента в заведение „Кимбо“. „Аз не ходя по заведения, след като от Апелативния съд ни освободиха и постановиха мярка „подписка”. Особено в това заведение. Тогава, на 20 март, в ареста се получи факс от САС около 19 часа и ние към 20 часа след оформяне на цялата документация от съдебната охрана бяхме освободени със сина ми Иван. Пуснаха ни, озовахме се без пари, беше тъмно. Чудехме се как да се приберем от София. Спряхме такси и му казахме, че ще му платим двойно до Дупница до адреса на „Кирил и Методий“, където ни чакаха всички близки. Ние там имаме 6 апартамента, три от тях даваме под наем. В единия живее жена ми и синът Иван, в другия е Николай със съпругата, третият е за Владимира, но тя почти не го ползва, защото е по София. Аз повече пребивавам на вилата“, заяви Владимир Карастоянов. Той бе категоричен, че не познава Цветелина, „Заклевам се“, каза Владимир и се прекръсти.

Тримата Карастоянови са обвиняеми по досъдебно производство за убийство на съпруга на Милена – Николай Радев-Отвертката, популярен като един от бодигардовете на Братя Галеви. Тримата са с мерки за неотклонение „подписка”. Обвинителният акт предстои да бъде внесен в съда. Николай Радев бе убит в заведение „Колата“ в Дупница на 11 март тази година.

Съдебният състав под председателството на съдия Йоланда Цекова заяви, че по делото за издаване на ограничителна заповед не са събрани достатъчно доказателства, с които да се констатира, че Милена Радева е застрашена по някакъв начин от поведението на семейството. Освен това такава заповед не е необходима, тъй като в по-голямата си част от времето съпругата не пребивава в Дупница. Съдия Йоланда Цекова уточни, че издаването на подобна ограничителна заповед може да се използва спекулативно спрямо тримата обвиняеми.

Не се намериха и достатъчно аргументи за това, че Милена Радева е била засечена и блъсната с личния си автомобил от някой от семейството, който също е използвал превозно средство. За случая Радева е подала молба в Районното управление в Дупница, откъдето са отказали да образуват производство. Недоказани остават твърденията за заплахи, отправяни в заведение в Дупница от стоматолога д-р Владимир Карастоянов. „Изявленията на свидетелката за този случай са противоречиви и хаотични“, обяви съдия Йоланда Цекова. Като заключителен мотив тя допълни, че случайните срещи за град като Дупница между четиримата не са изключени, както и фактът един от обвиняемите да преминава с автомобила си покрай жилището на Милена Радева на ул. „Орлинска“. Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Защитникът на тримата Димитър Марковски остана удовлетворен от съдебното решение, но изрази недоумение защо още от Окръжна прокуратура не са потърсили за разпит техни свидетели по досъдебното производство за убийството на Николай Радев.

Снимките:

1 Милена Радева

2 На преден план адвокат Димитър Марковски, зад него Иван, Николай и Владимир Карастоянови

3Вляво свидетелката Цветелина Христова – приятелка на Милена. Срещу нея адвокатът на Милена Красимир Аврамов

4 Съдия Йоланда Цекова

Вяра

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене