Без категория

Владимир Пандев: Исканата оставка е лично мнение на едно момченце

 

106245-pandev

В БСП няма лагери, но има различни мнения, категоричен е общинският лидер на левицата

Няма да има оставка на общинския председател на БСП в Благоевград д-р Владимир Пандев. Както E79news вече писа това стана ясно след бурни 4-часови дебати на пленум на левицата късно снощи.

След скандали и взаимни обвинения за парламентарните избори, младежкият лидер на левица Асен Балабанов поиска свикване на общинска конференция, на която да се избере ново ръководство на партията. При последвалото гласуване снощи, 13 подкрепиха искането на Балабанов, 16 бяха против и 3-ма се въздържаха, което означава, че рокада в ръководството на общинската организация няма да има.

„На снощното заседание на пленарния състав се разгледаха най-напред резултатите от изборите. Стигна се до заключението, че това не е добър резултат, че имаме потенциал за много повече.

Второто, което направихме е да разгледаме състава на партията като цяло и се взе решение за нейното укрепване.

Трето – издигна се мнение, че може би трябва да вървим към конференция и да се направят структурни промени в партията. С 16:13 гласа се взе решение, че към този момент не се налага свикването на конференция“, каза за E79news д-р Владимир Пандев – общински председател на БСП-Благоевград.

Д-р Пандев категорично отрече, в левицата да има лагери и напрежение.

„Няма лагери, но има различни мнения, за което аз много се радвам. По този начин може да изберем най-правилното поведение, да вземем най-точните решения. Няма разцепление в БСП към момента“, категоричен бе д-р Пандев.

Червеният лидер опроверга и слуховете, че съществуват сериозни лични и политически разногласия между него и ексдепутатът Емил Костадинов.

„Нямаме личен конфликт с Емил Костадинов. Той има своята гледна точка за развитието на партията, което е добре и аз имам своите възгледи. От тези разговори, които не бих ги нарекъл конфликт, изкристализира нашето бъдещо поведение като партия“, допълни още общинския председател на левицата.

Относно исканата областния координатор на младежката организация на БСП Асен Балабанов оставка на общинското ръководство, Владимир Пандев бе категоричен:

„Това не е искане на младежката организация, а лично мнение на едно момченце“

Вбесен от липсата на каквато и да е самокритичност от страна на общинското ръководство на БСП да поемат вина за изборния провал, Асен Балабанов обяви, че ще депозира оставката си като член на пленума.  

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене