Заседание на ОБС Гърмен

Заседание на ОБС Гърмен в понеделник, обект на важни  решения са ,съществуването на самостоятелни паралелки с по –малко  от 10 ученици, финансиране на институциите в предучилищното  и училищното образование 2020/2021  и др.

Редовно заседание на ОБС Гърмен ще се проведе на 14 септември – понеделник от 17:30 часа  в сградата на Народно читалище „Искра“  в село Гърмен съобщиха от канцеларията на председателят на ОБС инж. Денис Шенгов.

 Предложеният  проект за дневен ред е от 18 точки ,като едни от  важните решения които ще вземат народните избраници от Гърмен са във връзка с предстоящата нова учебна година , а именно: Съществуването на самостоятелни паралелки с по- малко от 10 ученици,  финансиране на  институциите в системата на предучилищното и училищното образование  съгласно чл. 69, ал.1  от  съответната  Наредба , приемане на уточнения годишен план и отчета за изпълнение на бюджета за 2019 год., отчет за изпълнение на решенията на ОБС Гърмен  за периода  12.11.2019 -30.06.2020 година .

Общинските   съветници от ОБС Гърмен на предстоящата в понеделник  сесия , ще допълнят Годишната програма за управление и разпореждане с имотите- общинска собственост за 2020 година както ще утвърдят и  продажните цени за стояща дървесина на корен за продажба на физически и юридически лица  от горски територии- общинска собственост.

Съветниците от Гърмен ще гласуват и процедура за сключване на договор с изпълнител без провеждане на открит конкурс или договаряне  на основание чл.27,ал.1,т2 от Наредбата за условията и реда за възлагане изпълнението на дейности в горски територии- държавна и общинска собственост , и за използване на дървесина и недървесни горски  продукти за извеждане  на принудителна сеч.

 И в проекта за дневен ред  на предстоящото заседание на ОБС Гърмен повечето от  точките в него са  за промяна на начина на ползване на имоти,  продажба на имоти, отдаване под наем на имоти , разрешителни за  изработване  на проекти , промени на характера на  собственост от публична в частна  и други касаещи  развитието на община Гърмен и подобряване на  живота на  жителите от населените места на  общината.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене