Градът: Абсурдите на Социалното в Гоце Делчев!

Цветкова

За първокласниците от бедни семейства държавата отпуска помощ от 150 лв. 30 от тях родителите получават на ръка. Останалата част от сумата е за облекло. В началото на учебната година първокласниците получават анцуг, чифт обувки и яке. Но и най-простата сметка показва, че те струват в пъти по малко от предвидените пари. „Направихме проверка. Дрешките струват три пъти по-евтино по пазарите. Правят пари за наша сметка. Не ги е срам!“, казва Иван Атанасов от Гоце Делчев, родител.
Ситуацията е идентична и при Петранка Манушкина, която има щерка. „Дрехите изобщо не са му по мярка. Ние казахме един номер на обувките, а те ни дават неизползваеми“, казва тя. Дали цената на дрешките отговаря на парите от помощта, решават социалните. Интересното е, че те са си я избрали фирмата, която да облича първолаците в Гоце Делчев.
„Шефовете определят доставчика. Какво мога аз да ви кажа“, повдига рамене Недялка Цветкова от „Социално подпомагане“ – Гоце Делчев. Сега родителите от града искат отговор от социалното къде са потънали останалите пари и как да обуят децата си за зимата да ходят на училище, след като едните са получили обувки с по-голям номер, а други с по-малък.
Въпросът е – колко хора получиха помощи за своите първолаци през месец септември?

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене