Красавица на подиума и звяр на баскетболното игрище

Стела: „Не искам да остана в България. Разочарована съм от всичко, което се случва“

Stela_Peceva

Стела Пецева e родена в Благоевград. Завършила e хуманитарната гимназия „Св. св. Кирил и Методий“. Нейно хоби е всяко едно занимание, което е причина да се усмихва, разтоварва и забавлява. Едно от най-любимите и е да играе баскетбол срещу своя приятел. Участвала е в реклами музикални видеоклипове и няколко филма. Печелила е конкурси „Мис македонска хубост“, „Танцуващи момичета“ и „Модел на България 2012″.

От кога се занимаваш с мода?
– Човекът, на когото дължа своите изяви в модния бранш е Веселина Ангелова. Започнах на 7-8 годишна възраст. Тя ме видя и ми предложи да отида в агенцията. Беше представител на „Визаж“ в Югозападна България. Тогава имахме курс за манекенки, който траеше шест месеца. На финала ни наградиха с дипломи и след това започнаха участията ми. Изпитала съм много незабравими мигове и неповторими емоции на модния подиум. Много съм благодарна на моето семейство, защото през цялото време ме подкрепяха много и винаги бяха до мен . Последните няколко години снимам само с братовчед си Айс – Методи Байрактарски. Участвам в неговите проекти, защото винаги съм обичала да се занимавам с това, а и самия той има страхотни, щури идеи и създава песни, които абсолютно точно пресъздават критичното положение в нашата държава. Много се гордея с него и със сладкото семейството, което има. Ако повече хора имаха подобна атмосфера, изпълнена с толкова любов навярно щеше да има много малко тъга на този свят.

Има ли моден бизнес в България?
– Този въпрос е относителен. В София, Пловдив, Варна или Бургас може да се каже, че има някакъв. А в останалите градове е мъртъв. Лично за мен по – скоро вече няма моден бизнес. В днешно време има повече агенции, които предлагат участия в клипове на песни, реклами, фотосесии за списания или участия във филми като статисти. Стига да покажеш необходимите качества би могъл да имаш и роля във филм. Някога имахме постоянно участия по ревюта, изложения, конкурси, а тогавашните „какички“ бяха всяка седмица на участие. Вече не предоставят толкова ангажименти дори в най- големите ни градове. Дават ти възможността да те забележат в чужбина и да се реализираш някъде другаде. Но съм твърдо зад мнението си, че няма как да се издържаш от модния бизнес, освен ако не си нечие „протеже „.

Получавала ли си неприлични предложения?
– Да, получавала съм. Всеизвестно е, че моделите и манекенките получават много такива, заради което много хора лепят етикет на всяко момиче, което се занимава с това. Но неприлични предложения получава всяка красива жена. Заради това не трябва да злословят, че всяка манекенка е лека. Само тези безхарактерни, неморални момичета, на които им липсва ценностна система и себеуважение се поддават на подобно предложение.

А кога започна да тренираш баскетбол?
– Започнах да се занимавам с баскетбол след като започнах да ходя на курс за манекенка. Казваха, че би било добре да изберем спорт за да поддържаме тялото си. Аз избрах баскетбол и така започнах да тренирам. В този спорт обаче се изискват качества, които са почти пълната противоположност в модата. В модата си спокоен, грациозен, нежен, представяш себе си, а в баскетбола си по- груб. много борбен, нахъсан, издръжлив и си част от отбора. Затова всички оставаха много изненадани като им споделям, че тренирах професионално баскетбол. Спрях с тренировките миналата година. Вече имам нови планове с моята половинка и те са извън границите на България. Затова просто ще завърша образованието си тази година и се надявам всичко да се случи, както сме го планирали.

Спомена за твоята половинка. Искаш ли да споделиш нещо за него?
– За него каквото и да кажа е малко. Той е повода да се усмихвам непрестанно . Невероятен мъж е. Много пъти съм си мислила за това какви качества бих искала да притежава един мъж, но никога не съм вярвала, че съществува, докато не срещнах него. Той надмина тези представи. Кара ме да се чувствам адски щастлива. Много си приличаме с него, имаме сходни интереси и заради това всичко се получава страхотно. Обиквам го всеки изминал ден все повече и повече, защото самия той ме кара да се чувствам много обичана.

Какви планове имаш?
– Обмислям заминаване за Америка и това лято с моя приятел. Има сватба, която ще ни прибере септември, а след това пак ще заминем. Не искам да остана в България. Разочарована съм от всичко, което се случва. Не отричам проблемите и в другите страни, но ако не си мързелив можеш да бъдеш финансово подсигурен и да имаш спокоен живот. В нашата страна това е невъзможно. Единствено в България докато си на работа трябва да мислиш от къде да изкараш пари. Жалко е!

Какви са впечатленията ти от Америка?
– Прекрасни. Последните си две лета изживях там. Единствената причина да се завръщам бе семейството ми. Ако трябва да бъда честна преди години никога не съм вярвала, че някога ще посетя градове като Ню Йорк, Лос Анджелис, Лас Вегас и места като Гранд Каньона и Ниагара. Тези места ти спират дъха . А все пак живота се измерва с пътите, в които дъхът ти секва Повечето хора са изпълнени с положителни емоции, имат обноски, уважение и те стимулират да продължаваш с начинанията си. Единственото, което не харесвам на американците е фактът, че са прекалено отдадени на работата си и постоянно мислят за това.

Разкажи ни за фотосесията ти в Америка?
– Това се случи първото лято. То бе най-незабравимото. Тогава раздавах брошури по плажа. Най-добрия приятел на моя мениджър бе фотограф. Когато той ме видя ми предложи работа като модел в Ню Йорк. Аз го приех несериозно. На рождения ми ден се появиха и фотографа ми даде ваучер, договор за една от модните агенции в „града, който никога не спи“ и негова визитка. Каза ми при първия удобен за мен случай да му се обадя за фотосесия, защото това бе подаръка за рождения ми ден. Няколко дни след това направихме снимките и той много настояваше да остана да работя там като ми обеща много ангажименти. Честно казано това предложение ме караше да го обмислям денонощно до деня на полета ми. На въпроса „Защо не остана там?“ не можех да отговоря. Просто реших, че ще се прибера. Но не съжалявам! Вече знам защо съм избрала това – защото съдбата бе решила да ме срещне с моя приятел.

Видеоклипове с участието на Стела Пецева:

Ice – „Стига Злоба“
Ice – „Ден След Ден“
Ice – „Бог Ми Е Свидетел“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене