25 служители на ОбА – Благоевград с надграждащ курс по английски

105098-oblastna-proekt25 служители на Областна администрация – Благоевград ще бъдат включени в обучителна чуждоезикова квалификация. Надграждащият курс по английски език е част от европейски проект за оптимизиране на комуникативните и делови умения на служителите, предвид европейските стандарти.

Областна управа Благоевград е бенефициент по ОП „Административен капацитет”. Проектът„Надграждане на компетентността на администрацията и повишаване на квалификацията и професионализма на служителите чрез целесаночени чуждоезикови обучения” е на стойност 67 133 лева и има за цел да бъдат оптимизирани комуникативните и делови умения на служителите, предвид европейските стандарти за владеене на английски език.

„Основната цел на проекта е повишаване на професионалната квалификация на служителите от Областна администрация – Благоевград за по-ефективно и качествено изпълнение на задълженията им. Специфичната цел е усъвършенстване на ключовите компетентности на служителите за по-ефективно управление и работа на Областната администрация чрез чуждоезикови обучения”, обясни Диана Атанасова, главен секретар Областна управа – Благоевград.

„Искрено се надявам с този проект, с резултатите, които ще постигнем в Областна администрация, да има своето реално отражение след това. Служителите да имат  по-висока компетентност, защото специфичното на този проект е, че е насочен към чуждоезикови обучения”, подчерта Маргарита Хаджиева, експерт, ръководител на проекта.

Надграждащият курс по английски език ще бъде проведен от Института по публична администрация. Ще бъдат сертифицирани 25 експерти по английски език. По проекта се предвижда и обучение по гръцки език. То е целево, заради работата по трансгранични проекти с южната ни съседка. До момента обаче не се проведена процедура за фирма-изпълнител за курса по гръцки език. 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене