Венцислав Кавазов пред Топ Преса

Не е важно дали харесваш или не Борисов и Цветанов, а кой може да свърши работата? На кого имат доверие в Брюксел? И кой ще понесе персонално отговорност за действията си?

Venci

Кoй е Венцислав Кавазов?
– Аз съм на 39 години, нормален човек от семейство на репресирани от комунизма. Баща ми е Георги Кавазов, а майка ми е Грозданка Кавазова. Изключително добри, сърдечни и ЧОВЕЧНИ.
Дядо ми Петър Кавазов е бил гвардеец. Убит от комунистите и до днес не знаем къде е гроба му. Искам да отбележа, че и най- варварските народи във война са предавали мъртвите на роднините им, за да бъдат погребани,но комунистите никога не са вярвали в Бог, а сега не можем да ги извадиме от Църквата. Постоянно държат свещи и си мислят, че ще получат прошка за чудовищните си престъпления, срещу българския народ. Над 350 000 българи са пряко засегнати от действията на БКП и техния репресивен орган Държавна Сигурност, което обсъдихме с изявени авторитети от страната на кръгла маса организирана от немската фондация „Конрад Аденауер” в парламента. Ако трябва да се определя с две думи Антикомунист и борец за демократичното развитие на България.

Защо те уволниха от работа?
– На 07.10.2013 година бях уволнен от областна дирекция “Земеделие”, като за причина беше посочено, че не отговарям на изискванията за заеманата от мен длъжност, а за целта изискванията бяха променени в същия ден. Едномесечното предупреждение ми беше връчено в същия ден , и заповедта за прекратяване на трудовия договор в същия ден. И за незаконността на тези действия, съда се произнесе в две инстанции и разпореди да ми бъде заплатено обезщетение в размер на 2950 лева и да бъда върнат на предишната ми длъжност.

Колко пъти си бил арестуван, заради протестите?
– Няколко пъти съм задържан за протестите, като през цялото време съм подлаган на постоянни наблюдения и тормоз, за което осъдих и МВР.  Сега чакаме с моят адвокат Биляна Писова, на която съм безкрайно благодарен за невероятния професионализъм и хъс в заседанията да излезе и решението на Административен съд София за задържането ми в 5-то РУП София.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене