С интересни игри учениците на НПГ,, Димитър Талев‘‘ отбелязаха Европейския ден на езиците

С много позитивни емоции учениците на НПГ „Димитър Талев“ в град Гоце Делчев участваха в забавни игри, чрез които изговаряха любими реплики на различни езици.

Те бяха предизвикани да казват фрази, чрез теглене на томбола, на английски, гръцки, френски, руски, испански, румънски, полски, италиански и немски език.

Представена беше и презентация.

Европейският ден на езиците се отбелязва всяка година на 26 септември, по инициатива на Европейската комисия и Съвета на Европа. На самия ден или в седмиците преди и след 26 септември на различни места в Европа се провеждат езикови уроци, игри, дискусии, конференции, радио предавания, конкурси с участието на езикови и културни институти, асоциации, университети и училища.Чуждите езици ни обогатяват, дисциплинират и разширяват хоризонта ни за света.Знанието на различни езици дава на хората много възможности да четат великолепни стихове и произведения на световно известни автори в оригинал, да пътуват зад граница без да изпитват трудности в общуването. Няма пределна възраст да научите нов език!

Презентацията и постерите изготвиха учениците – Здравислава Узунова,Вероника Шагова,Вяра Бойчева,Наталия Джингарова,Мира Лефтерова, Христина Дерекова,Габриела Канатова с ръководители г-жа Екатерина Франгова и г-жа Костадинка Караиванова.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене