Трето ОУ „Братя Миладинови“ в Гоце Делчев с инициативи във връзка с Европейската кампания „Дни на безопасността на пътя“

За пета година Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL организира кампания, целяща да намали до 0 поне за един ден броя на загиналите при пътнотранспортни произшествия, който за европейския континент е 70 човешки живота на ден.

През 2020 г. ROADPOL предвижда кампанията да се проведе като Дни на безопасността на пътя в периода 16-22 септември 2020 г., когато по традиция е и Европейската седмица на мобилността. Мотото през настоящата година за България е „Остани жив! Пази живота!“ Организаторите от ROADPOL застъпват позицията, че за жертвите на пътя отговорността е на всички, и призовават за внимание при участие в движението по пътищата, за да защитим себе си и другите от пътни инциденти и вреди.

Училищната комисия по безопасност на движението предостави информация на класните ръководители, които запознаха учениците с целите на кампанията.

Най-големите възпитаници на Трето основно училище „Братя Миладинови“ – седмокласниците, изработиха оригинален постер с правила за безопасно поведение на пътя, които трябва да спазват всички ученици. Грижа и отговорност е да бъдем дисциплинирани и толерантни участници в движението по пътищата, за да опазим човешкия живот.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене