29 хиляди влизат в клас в Пиринско

122 са училищата в Благоевградска област. Учебната година ще стартира нормално, заяви в ефира на Радио Благоевград началникът на РУО – Благоевград Ивайло Златанов. Учебните заведения разполагат с необходимите дезинфектанти, увери Златанов.

Дезинфектантите трябва да бъдат качествени и безопасни за живота и здравето на ученици и учители, посочи Златанов. Учениците трябва да бъдат снабдени с лични предпазни средства, а родителите нека да проявявт разбиране и да окажат съдействие, призова Ивайло Златанов.

В училищата не се извършват ремонтни дейности. Те са обезпечени със съответния софтуер и платформа, която всяко учебно заведение може да ползва безплатно, информира Ивайло Златанов. Той сподели още, че системата е много по-добре подготвена за обучение в електронна среда, в случай че се наложи.

Броят на учениците в областта е близо 29 хиляди. 6-7% от тях не са обезпечени с електронни устройства. Това са деца от социално слаби семейства, или такива, чиито родители са с ниска степен на образование. На тези ученици учебният материал ще се преподава на хартия, уточни началникът на РУО Ивайло Златанов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене