Connect with us

Таблоид

Как тече подготовката за първия учебен ден в Гоце Делчев

Published

on

Всички знаем кога официално е първият учебен ден, но подготовката за него започва много по-рано, особено тази година в ситуация на COVID-19.

Как тече подготовката за първия учебен ден в Гоце Делчев разказват Димка Мурджева – директор на Трето основно училище „Братя Миладинови“ и Мария Георгиева – директор на НПГ „Димитър Талев“.

В Трето ОУ „Братя Миладинови“ изготвихме правила за работа в условията на COVID-19. Ще бъдат изпълнени всички задължителни и в по-голяма степен препоръчителни мерки на Министерството на образованието. Предимство при нас е, че разполагаме с голяма база. Осигурена е течаща топла вода и сапун във всички санитарни помещения сензорни диспенсери, дезинфектанти за ръце на всички входове на училището.“ , обяснява директорът на ОУ „Братя Миладинови“ Димка Мурджева.

Направена е специална организация за графика на учебния процес. Г-жа Мурджева допълни, че при възможност част от уроците могат да се провеждат и на открито.

Сериозна е подготовката за началото на новата учебна година и в НПГ „Димитър Талев“, най-многолюдното средно училище в региона. Направени са промени и по отношение на реда в учебното заведение. Учениците няма да сменят кабинетите както до сега, а ще останат статични в определените за тях класни стаи. Само при крайна необходимост за практически и лабораторни упражнения ще се ползват необходимите кабинети.

„Разпределили сме училището на зони. Зона за VIII, за IX, за X, XI и XII клас. Имаме голяма база и това не ни създаде затруднения.“, споделя Мария Георгиева – директор на НПГ „Димитър Талев“.

коментара

Новини

Благоевградска ВЕСТ ви среща с   Оля Пашова, терапевт в „Естетичен център д-р Балабанов“

Published

on

Лазерната епилация придобива много популярност, може ли да ни разкажете повече за нея?

– Една от най-използваните услуги е лазерната епилация, търсенето й се увеличава и смятам, че хората трябва да са по-добре информирани. Трябва да се прави разлика между лазерната и фотоепилацията. Чрез лазерната епилация постигаме трайно премахване на нежеланото окосмяване, докато при другите апарати(за фотоепилация, напр. IPL ), които работят с пулсираща светлина и имат много широк диапазон от дължина на вълната не може да се осигури достатъчно енергия за окончателно премахване на окосмяването, а и има по-голям риск от неприятни странични ефекти. Лазерната епилация е най-адекватния избор, ако наистина искате да се избавите веднъж завинаги от нежеланото окосмяване.

Тя не е обикновена апаратна епилация, така ли? Какви са тайните й, защо е най-ефективния метод?

Има няколко ключа за успешна, безопасна и трайна лазерна епилация:

 –   качествен лазер, отлично подготвен екип и стриктно спазване на медицинските показания и протокол преди, по време, и след процедурите без компромис.  Ето защо услугата, която ние предлагаме, я наричаме медицинска лазерна епилация, защото разполагаме с най-добрия медицински уред за лазерна епилация последно поколение…

Целият материал четете  във вестник „Благоевградска ВЕСТ“

Търсете „Благоевградска ВЕСТ“, безплатният вестник на Благоевград и региона !!!

www.facebook.com/BlagoevgradskaVEST

 

 

коментара

Continue Reading

Таблоид

Започна набиране на преброители за Преброяване 2021 за територията на община Сатовча

Published

on

Общинска администрация Сатовча заедно с Национален статистически институт Ви уведомяват, че от 15 септември започна набиране на преброители и контрольори за предстоящото през януари и февруари 2021 г. Преброяване на населението и жилищния фонд.

 

В срок до 30 октомври кандидатите трябва да подадат заявление по образец в деловодството на общината. Документите за кандидатстване ще може да бъдат изтеглени от сайта на Преброяване 2021 (линк към документите) и в сайтовете на общините.

 

При предстоящото преброяване само за община Сатовча ще бъдат ангажирани 54 преброители и 14 контрольори, които ще преминат специални обучения и ще подпишат декларация за опазване на статистическата тайна на получената информация.

 

Най-подходящи са хора, които имат поне средно образование, занятие в икономическата и финансовата сфера, с технически познания и практикуващи социални дейности и администрация, както и студенти. Разбира се, трябва да бъдат комуникативни. Преброителите ще бъдат с „работно време” от 8.00 сутрин до 20.00 часа вечер, включително събота и неделя. Това е времето, през което те имат право да посещават домакинствата от техния преброителен участък. Преброителите ще се легитимират със служебна карта, издадена от НСИ.

 

Всеки преброителен участък включва около 200-250 души и 80 жилища. Един контрольор ще координира работата и ще отговаря за няколко преброители. Заплащането на преброителите ще бъде индивидуално и ще зависи от броя на преброените лица, жилища и сгради.

Кампанията за  набиране на преброители  за „Преброяване 2020 „ стартира и в останалите три общини  Гоце Делчев, Хаджидимово и Гърмен , съобщиха от съответните администрации.

коментара

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2020
П В С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

ПОПУЛЯРНИ