Изящна мозайка на Христос – Добрият пастир краси новата сграда на Неврокопска митрополия

Важен акцент върху красивата си фасада получи тези дни сградата на Неврокопска св. митрополия в гр. Гоце Делчев – на централния й свод бе монтирана изящна мозайка на Иисус Христос – Добрият пастир.

Изборът на това изображение не е случаен, защото то отправя топло послание към всеки един човек в града: Добрият пастир търси и спасява всяка частица от Своето стадо, а духовниците като Негови посланици предлагат грижа на всеки нуждаещ се, който пристъпи прага на Неговия дом.

„Това изображение приляга много на сградата, която е и символ на единството на Църквата на местно равнище. То изобразява много неща: Христос, нашият Господ и Спасител, Който е и Глава на Църквата; Който е и Добрият пастир, казващ ни „Добрият пастир полага душата си за овцете”; Който понася на раменете си загубената овца, падналото човешко естество и го спасява” – казва Неврокопският митрополит Серафим.

Автор на изящната мозайка е сръбският мозаицист Милан Пилипович, който твори в класически византийски стил и има красиво изпълнени проекти из целия православен свят.

blob:https://www.facebook.com/2970e580-d6fb-4ee8-b67d-7d3bfda69f9b

blob:https://www.facebook.com/e2c273d4-3f05-4fc2-84be-3ce8ca33eac5

  

dobrotoliubie.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене