Кметът на Благоевград купува „обич“ с агнета?

>Рожден ден празнува днес благоевградският кмет Румен Томов. Празничният му ден съвпада с христянския празник Рождество Пресвета Богородица/ Малка Богородица/, ден, в който в голяма част от селата се раздават курбани за здраве. Тази година агнетата за селата Церово, Покровник, Зелен дол, Логодаж, Рилци, Дъбрава, Горно Хърсово, Мощанец, Делвино, Обел, Клисура, Дренково, Изгрев, Бучино и Селище са подарък от кмета Румен Томов.

Затова курбаните се организират от общината. Дали парите за животните са осигурени от общинския бюджет, спонсор, или от кметската заплата не знаем, знаем само, че празничният жест е достоен за уважение и… предизборна кампания. Мирише им на избори на кметската управа затова активно правят совалки и пиар акции, които от няколко дни ръководи чаровната ,бивша съветничка Злата Ризова, личен кметски пиар .  Всеки момент се очаква решението на Конституционния съд, което ще даде яснота по казуса с детронирането на Румен Томов.

Дали е противоконституционен чл 41 от ЗМСМА, по който три съдилища свалиха кметските правомощия на градоначалника.  На този въпрос трябва да отговорят конситуционните съдии, след което Административният съд ще трябва да се произнесе отново по решение, което вече е взел. Предвид несигурното кметско бъдеще в Благоевград неговата кампания започна.

Администрцията се подмени изцяло с потенциални гласоподаватели, изпълняват се част от предизборните обещания, по отношение „разпределението на общинската баница“. Много от подкрепилите Томов останаха разочаровани, така че в следващите избори със сигурност няма да го подкрепят.

Интересно време наближава, интересни фигури се готвят да щурмуват кметския пост, но все още е рано да публикуваме кандидатите, тъй като те сами се лутат в неясната обстановка, не само в Благоевград, но и в страната

И понеже днес кметът има празник, навършва достолепните 59, му пожелаваме  здраве, щастие, късмет, мъдрост в кметските дела и успех в следващите избори.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене