ЕКСКЛУЗИВНО! ГОРЕЩА ТЕМА! Говори шефът на Горското Гоце Делчев: Пращам в съда лицето Ана Желязкова, заради доказани клевети, откровени лъжи, набедяване и гавра с институциите!

Инж. Тодор Гюров е роден в град Гоце Делчев. Специалист по горско стопанство. Завършил висшето си образование в град София. Опитът му в сферата в горския сектор е дългогодишен. Изпълнявал длъжностите от лесничей, началник участък, до директор. Последните седем години инж. Гюров бе извън горския сектор. От няколко месеца е директор на ТП на ДГС град Гоце Делчев.

След дълги преговори инж. Гюров с неохота се съгласи да застане пред репортерския диктофон на нашия колега Веселин Стаменов по повод събитията около ръководената от него институция, свързани с една дърводобивна фирма от региона на град Гоце Делчев.

– Господин Гюров, миналата седмица пред сградата на ТП на ДГС гр. Гоце Делчев имаше протест от една дърводобивна фирма и нейните служители. Направи впечатление вашата липса. Умишлена ли беше?

Не. Бях в отпуск и бях в чужбина. „Необясним“ и доста странен е изборът на въпросните протестиращи да фиксират ден за протест, който уж е срещу мен, когато съм в отпуск и това е публично известно. Във въпроса ви има лека неточност, протестиращите не са представители на една фирма, а на две. Недоумявам какво търси представителят на фирмата на Кръстьо Веселинков на протеста, тъй като в момента управляваното от мен горско стопанство няма никакви юридически отношения с него. Същият е работил на територията на ТП на ДГС Гоце Делчев преди да бъда назначен на работа. Не разбирам наистина неговото присъствие на така наречения „протест“.

– В публичното пространство усилено се говори за „особената близост“ между въпросния бизнесмен Веселинков и вечната ви опозиция – бизнес дамата Ана Желязкова. Може ли да се каже, че вие пречите на „семейния“ им бизнес?

– Съгласих се да дам това интервю от уважение към многочислената ви аудитория, но, моля ви, не ме карайте да коментирам лични отношения. Далеч съм от тази материя. На територията на ТП на ДГС гр. Гоце Делчев работят още 17 /седемнадесет/ фирми. С всички тях горското има сключени договори, в които са описани двустранно правата и задълженията на страните. Всички тези фирми спазват закона, изпълняват договорите си. Благодарение на тях горското изпълнява разчетите си и реализира добри печалби, за което искрено им благодаря. Единствената фирма, която създава проблеми и има претенции, е фирмата на Желязкова и може да отнесе исканията си към съда. Но понеже е ясно, че при евентуално изгубено дело в съда, се нови отговорност, явно избира да използва институциите за безплатна бухалка.  Всичко останало е цирк, който цели да опетни името ми, името на българските институции и на бранша като цяло.

– Логично. Но бизнес дамата Желязкова навсякъде тръби, че „бори мафията“….?

– Аз, за разлика от госпожа Желязкова, уважавам и вярвам в българските институции. Няма да коментирам думите й и внушенията, които се опитва да прави. Ще говоря само с факти. За времето, откакто заех поста на директор на ДГС Гоце Делчев, към мен постъпиха четири жалби от мои служители, които се жалваха от действия и обидни квалификации срещу тях и управляваната от мен институция. Говоря за откровени заплахи за убийство, заплахи за уволнения, институционални репресии, лични обиди, опозоряващи епитети, нападки, телефонен тормоз, вербални заплахи… Всичко това съм счел за мое задължение и съм предал на компетентните органи. През цялото това време госпожа Желязкова е подавала срещу мен и управляваната от мен институция множество жалби и сигнали, извършени са множество проверки от различни институции, за което са съставени констативни протоколи. Всички проверки удостовериха, че няма извършени нарушения и не се потвърди нито едно от твърденията на Желязкова. Единственото нарушение, открито от проверяващите, е извършено от фирмата на Ана Желязкова, за което има съставен акт за административно нарушение.

– Да, но въпреки тези факти, които изнесохте, госпожа Желязкова не спира да лее жлъч срещу вас и дори да се самообявява за жертва!?

– Фактът, че нито едно от твърденията на Желязкова не се потвърди, доказва, че всичко, което говори тя, са клевети, откровени лъжи и грозни внушения. Бих си замълчал, уважавайки правото на всеки да говори това, което си иска, но, когато в това говорене има откровено набедяване в престъпления, което по силата на НК е наказуемо престъпление, не мога да остана безучастен. Ето защо завеждам серия дела срещу нея. Правя го, понеже смятам, че е недопустимо един човек, служейки си с клевети, обиди и набедяване, да разиграва по толкова долен начин българските институции. Нека широката общественост знае, че за въпросните проверки, които не констатираха нарушения по жалби и сигнали от госпожа Желязкова, са изразходвани огромен ресурс на държавата. Визирам командировки, заплати, транспорт, експертен потенциал и други разходи, което, според мен, е откровена гавра с държавата.

ОТ КЪДЕ ТРЪГНА ЦЕЛИЯ СКАНДАЛ ГЛЕДАЙТЕ ТУК:

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене