Connect with us

Новини

Нехигиенични условия  в дупнишка пицария по време на пандемия!?

Published

on

Здравейте, Топ Преса!

Отидох да хапна в „Пица Парчето“ гр. Дупница когато забелязах, че масите са адски мръсни. Сякаш не бяха чистени от месеци. Тогава видях кучета обикалящи масите, врабчета и гълъби, които кацаха по пейките. Но най-шокиращото беше, когато видях как гълъб каца на масата и се разхожда. И това се случва многократно. Когато света е в пандемия и всички говорят за хигиена това е недопустимо! Но заради тези хора, които ги мързи да почистят масите най-малко по веднъж на ден ще има и covid 19 и птичи грип!

Таня

коментара

БСП

Зоран Заев поздрави Корнелия Нинова в телефонен разговор за избирането ѝ за председател на БСП

Published

on

Председателят на Социалдемократическия съюз на Северна Македония (СДСМ) и министър-председател на републиката – Зоран Заев, поздрави Корнелия Нинова за успешно проведения пряк избор на председател на Българската социалистическа партия като най-демократична и модерна европейска форма на вот, както и за категоричния изборен резултат.

 По време на телефонен разговор между двамата, Заев изказа пред Нинова и възхищението си от високата избирателна активност на българските социалисти.

 Лидерът на северномакедонските социалдемократи изрази увереност, че под ръководството на Нинова БСП ще продължи да се утвърждава като водеща политическа сила в България и ще играе все по-решаваща роля в Европейския съюз.

 Зоран Заев заяви още: „Видяхме от вас и още тази година ще проведем и ние пряк избор за председател, като най-прогресивна форма на участие на всички членове в процеса по избирането на председател”.

 Министър-председателят на Северна Македония отправи покана към Корнелия Нинова в близко бъдеще да проведат среща. Нинова прие поканата и също пожела успех на Заев в новия му управленски мандат.

коментара

Continue Reading

ВИДЕО

Премиерът: Трябва да се обединяваме, а не да се разделяме / ВИДЕО

Published

on

  • Всяка година да се строят по 100-на километра пътища, заръча той
  • Борисов: Хората ми дават увереност, че сме на прав път

Премиерът Бойко Борисов продължи с обиколките из селата във Велинградско и Родопите. Грехота ще е машините да са тук и да го подминем, каза Борисов в село Рохлево, където бе посрещнат от кмета, четири мандата от ГЕРБ. Преди това премиерът бе в селата Грашево и Мечо корито.

Кметът поиска да се оправи входа на селото, а Борсов пък обеща да сметне колко ще са нужни за ремонта на пътя и, че ще говорят с кмета отново след 20 дни, когато ще дойдат отново.

Поръча на зам.-регионалният министър Николай Нанков да провери как да го оформят и да направят и тази малка отсечка. Нанков поясни, че ще са нужни стабилизатори, тъй като отдолу е било асфалт.

„А викат – Народа не те иска. Не слушаш ли по новините“, попита Борисов кмета. А той отвърна – „Аз новини не гледам. Слушам какво казват хората.“. И какво казват, попита Борисов. „Искаме си го“, отвърна кметът. „Ние трябва да се обединяваме, а не да се разделяме. Затова не искам такива неща да се случват“, коментира още Борисов.  „Ама с тези хора обединение не става, те не виждат истината и я крият, казват на черното бяло“, категоричен бе кметът. Той заведе Борисов до пътя, който искат да се ремонтира и отсече, че досега нищо не е правено преди ГЕРБ, защото се е крадяло. „Ние помаците досега не сме видели добро от никого. А ние сме българи и работим за тази държава. Идват да ни използват гласа и духват, а вие обещавате и правите“, каза още той.

Малко по-късно Борисов пусна нов клип в профила си във Фейсбук, в който обобщава част от обиколката днес. В поста си той е написал, че са обещали на жителите на с. Грашево нов път до разклона за Велинград и Сърница и ангажиментът е вече е изпълнен. По 3-километровата отсечка пък бил е положен нов асфалтов слой само за 10 дни. И изтъква, че пътят е панорамен и изключителен за тези, които карат мотори.  „Доскоро този път беше почти непроходим за кола – кал, дупки, едър чакъл. Строим в цяла България – „Хемус“, „Европа“, „Струма“, „Ботевград – Видин“ – но не забравяме и малките населени места“, казва премиерът.

Призна, че за закъснели с обновяването на пътната мрежа из селата. Всяка година пък трябвало да се правят по стотина километра пътища. След това във втори пост изтъква, че след като са направили новия път село Грашево, сега е обещал на хората, че ще ремонтират и участъка до Мечо корито. „Обмисляме в новата ни програма да осигурим бюджет от 50-100 млн. лева, с които да ремонтираме пътищата в отделни региони, а не да ги правим село по село. Днешните ни политици са слаби по география. Много хубаво говорят на жълтите павета, но нека да дойдат в тези региони.“, завършва премиерът.

В трети пост с клип пък той обяснява,че опонентите им нагло лъжат хората, че новите пътища в община Велинград се правят, за да обслужват мина за волфрам. „Пътя го изграждаме само и единствено да могат българските семейства да се докоснат до красотата на Родопите и за удобство на жителите на общината. Планината ще изглежда така – пасища, животни и панорамни пътища“, пише Борисов. В самият клип премиерът обяснява, че именно те са тези , които са спрели мината и не да дали разрешително. „Нали много обичаме да снимаме. Краварката е в левия ъгъл.. гледай…каква Швейцария, каква Австрия, какви мини.Пътят го правим, за да може българските деца и семейства да гледат теленцата , кравите, тучни ливади, сочни. Когато някой каже подобна глупост, го хвани за ухото“, казва премиерът. И се зарече , че Родопите ще изглеждат по този начин – пасища и живописна природа. Това било екологично чисто мляко и месо.

По-късно Борисов мина и през село Кръстава, за да види как върви обновяването на панорамния път между Кръстава и Аврамово. “ Много работа е свършена по обновяването“, написа Борисов във Фейсбук и поясни, че през зимата дейностите тук ще са силно затруднени, затова е важно темпото на строителство да остане бързо. По традиция се спря до работниците, като един  от тях му докладва, че извозва 30 тона с камиона. Заръча на Нанков докато е хубаво времето да се работи. Нанков на свой ред обеща, че без асфалта, до края на сезона ще завършат основните дейности в тези най-трудни 7 км. След октомври там нямало да е възможно да се работи.

В поредния пост премиерът изтъква, че единственият начин да има разбирателство между християни и мюсюлмани е като се подобрява непрекъснато средата на живот. „Да се строят пътища и храмове, да има работни места, да има перспектива за младото поколение. Радостен съм като виждам колко доволни са хората в Кръстава от дългоочакваните ремонти в селото. Това ми дава увереност, че сме на прав път!“

 

 

Назад

коментара

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2020
П В С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

ПОПУЛЯРНИ