Благодатна седмица за Рибново, тръгват проекти за милиони

Три проекта за милиони стартират тази седмица в Рибново ,започва подмяна на канал и водопровод на улици, подмяна на интернитови тръби реконструкция на стар водопровод и др.

Благодатна се очаква да е настоящата седмица за жителите на гърменското село Рибново, съобщи кмета на селото Мустафа Ликов.
През седмицата в селото ни стартира подмяна на канала и водопровода на няколко улици. Това е проект за около 400 000 лева който не бе реализиран миналата година .Отделно от това ВиК започва подмяна на старите интернитови тръби които са от преди 60 години, с цялостна реконструкция на водопровода и полагане на около 600 м. нови тръби които да гарантират чистотата на питейната вода. Проекта е да около 350 000 лева.
Тази седмица в Рибново ще стартира със съдействието на Горско стопанство „Места“, кметовете на общината и на село Рибново, Феим Иса и Мустафа Ликов и преместването на пътя към водохващането за да не се замърсява водата в съоръжението от преминаващите от там камиони с дървесина .
Още днес в Рибново, шефа на ВиК –Благоевград Росица Димитрова ще направи оглед на свършена през предишните дни работа по цялото трасе около вододайната зона както и ще набележи план за продължаване на дейностите около вододайната зона и проблемното водохващане .Имаме уверението на ВиК- Благоевград и останалите институци че до края на месеца проблема със замърсяването на питейната вода в Рибново ще бъде решен с общи усилия, коментира кмета Мустафа Ликов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене