Подобряване обслужването на пациенти с COVID-19 в Дупница обсъдиха министър Ангелов с прокуриста на общинската болница и представители на местната власт

Организационни проблеми, чието решаване ще подобри диагностицирането и лечението на пациенти с COVID-19 в общинската болница „Св. Иван Рилски“ в Дупница обсъди министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов с кмета на града Методи Чимев, прокуриста на лечебното заведение Мария Иванова и общинския съветник Емил Гущеров.

Като мярка за подобряване на обслужването на непотвърдени и положителни за коронавирусна инфекция пациенти, ще бъде предприето преструктуриране на отделения в лечебното заведение. За целта пневмофтизиатричното отделение и вътрешното отделение на болницата ще бъдат обединени. Това ще улесни работата на медицинския екип, обслужващ пациентите, а на болните ще бъде гарантирано оптимално качество на оказваните медицински грижи.

Министър Ангелов пое ангажимент да съдейства за разговор с НЗОК във връзка с клиничните процедури, по които лечебното заведение следва да работи в контекста на COVID-19 епидемията.

От болницата заявиха, че към момента разполагат с достатъчно легла за пациенти с COVID-19.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене