Три столични фирми, в една от които има благоевградско учестие, се конкурират да доставят и монтират изкуствената трева на футболното игрище на Спортния интернат в Благоевград

Три столични фирми, в една от които има благоевградско учестие, се конкурират да доставят и монтират изкуствената трева на футболното игрище на Спортния интернат в Благоевград. Настилката е на 6-7 години и заради огромното натоварване, тъй като там играят и тренират много деца и възрастни, е напълно амортизирана, обясни управителят на „Спорти имоти“ Валери Миков.

Заложената максимална сума от общината в обявената обществена поръчка е 70 000 лв. без ДДС, а вчера се отвориха офертите на кандидатите. Това са „Уни 47“ ООД с управител Катерина Атанасова и с най-ниска оферта от 59 400 лв. без ДДС, „Про Гейм“ ЕООД с управител Петър Атанасов и предложение от 62 999 лв. без ДДС и „Азимут Спорт“ ООД на благоевградчанина Александър Давчев и Стилян Зоров, чиято ценова оферта е 67 650 лв. без ДДС.

Сред изискванията към кандидатите е отбелязано, че през последните 3 г. трябва да са изпълнили поне една подобна поръчка, а срокът, за който ще свършат посочените дейности, е между 21 и 35 дни. Площта на игрището, върху което ще се постави изкуствената трева, е 1650 кв.м, това означава, че сега съществуващото ще се разшири.

Важна подробност е, че преди изкуствената трева изпълнителят ще трябва да положи специални подложки – промит кварцов пясък, не по-малко от 17 кг на кв.м, и рециклирани гумени гранули, не по-малко от 6 кг на кв.м. Гаранционният срок на новото спортно игрище не може да е под 5 месеца и не повече от 7 години.

Комисията начело с директора на правната дирекция на община Благоевград Станислава Иванова ще прегледа подробно трите оферти и ще излезе с предложение до кмета за сключване на договор.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене