Георги Марков: ГЕРБ трябва да поиска импийчмънт на Радев

България е парламентарна, а не президентска република. Българският парламент има мандат от четири години. Парламентарна криза няма, както се видя при вота на недоверие, има излъчено правителство. Това каза пред БНР депутатът от ГЕРБ и бивш конституционен съдия Георги Марков.

На конференцията на ГЕРБ днес исках да чуя, че българският държавен глава е нарушил 11 текста от Конституцията. Той е делегитимиран, излязъл е извън рамките на своите правомощия и казва „Махайте се“. Не казва как да се махаме – чрез премахване ли? Радев настоява за пуч, има опит за държавен преврат. ГЕРБ трябва да поиска импийчмънт, да внесе в Народното събрание искане за обвинение  срещу държавния глава и да има дебат. Радев цял живот да стои на „Дондуков“ с тази фуражка, не може да стане политик, заяви Марков.

По думите му полицията трябва да се намеси и блокадите по ключови кръстовища в София да бъдат вдигнати. Проблемите на държавата се решават с избори. Протестът не е национален, а софийски, той не е мащабен, а изключително малък, коментира Георги Марков.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене