Connect with us

ВМРО

Джамбазки: Когато се държиш арогантно, гражданите виждат това и казват „Чао“

Published

on

Това завия евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джампазки от Благоевград

Смисъл в управлението ни в коалиция има, цената ще е тежка, компромиси трябваше да бъдат направени, постигнахме много, ще се опитаме да натиснем да се случат още неща. Когато се държиш арогантно и нахално, гражданите виждат това и казват „Чао“.

Това завия евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джампазки от Благоевград, където бе отбелязана 117-годишнината от Илинденско-Преображенското-Кръстово въстание.

Симпатизанти на ВМРО и участници в национално сдружение с автентични носии и оръжия преминаха през главната улица „Тодор Александров“ в града до площад „Македония“.

Шествието започна с пламенно слово на Джамбазки пред паметника на Александров и завърши пред паметника на Гоце Делчев с поднасяне на венци и цветя.

По повод протестите в страната Джамбазки коментира:

Всеки има право да изразява своето недоволство, както намери за добре. Ясно е, че има български граждани, които не одобряват управлението. Когато говорим за Илинден, времето се връща назад, защото по време на въстанието пак е имало разделения. И по времето на въстанието хората са спорили дали трябва или не. Дейците на ВМРО обаче са организирали въстанието със съзнанието, че ще има жертви. На тази дати трябва да помислим какво не завършихме – защо на Охрид не се вее нашето знаме, как са нашите сънародници в покрайнините. Трябва да помислим какво ни обединява като българи по кръв. Мечтая да хвана по ръка Иван Стоянов и заедно да стоим на кея на българското езеро и да наблюдаваме българското знаме, затова аз се занимавам с политика.

Според евродепутата реакцията на обществото след събитията в „Росенец“ са явен знак за будност на българите.

„Няма нищо по-хубаво от това българите да се сетят, че знамето ни е важно и да обличат носиите и да ги носят по площадите. След като обаче все повече хора носят и уважават трибагреника, това показва, че има събуждане! Нека да има бунтарство, нека има искания. Може на следващите избори някой от българските граждани да поеме управлението, управлението трябва да се променя и да се сменя, няма нищо лошо в мнението на хората. Ние не сме хората, които знаем всичко и не правим грешки. Без значение дали изборите ще са утре или през март, ще стискаме палци някой да поеме управлението и това да е за добро, защото управлението не е връх, а отговорност“, категоричен бе Джамбазки.

коментара

ВМРО

Атанас Стоянов, кмет на Община Сандански: Честит 22 септември – Ден на независимостта!

Published

on

„Винаги миролюбив, моят народ днес копнее за културен и икономически напредък; в това отношение нищо не бива да спъва България; нищо не трябва да пречи за преуспяването й“.

112 години независима Българския. 112 години неразрушима връзка с историята, непоколебимост и решителност на българския народ!
Днес независимостта е нашата опора, защитаваща достойнството ни като народ.
Помним! Помним великите дела и прекляняме глави пред всички герои на освобождението и независимостта!

Честит празник!

коментара

Continue Reading

ВМРО

Ангел Джамбазки: Честит празник, скъпи сънародници!

Published

on

Днес отбелязваме 112 години от обявяването на българската независимост. Ореолът на борбата за национално освобождение продължила повече от половин век. Борба започнала от битката за църковна независимост, минала през кървавите въстания и Освободителната война, и стигнала до Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Независимостта е естественият завършек на този цикъл в българската история. С този акт, може да се каже, че поне едно от унизителните условия на Берлинския диктат е отхвърлено, а именно – политическата и финансова зависимост от Османската империя. Това е още един ден, в който можем да се гордеем, че сме българи. Това е и ден, от който можем да се учим. Независимостта не означава да избираш между различни зависимости. Независимостта означава да поемаш отговорност и да взимаш най-добрите решения за народа си, без да се съобразяваш с външни фактори.  Добре е, това да се помни.

Честит празник!

  Ангел Джамбазки

Eвродепутат и заместник-председател на ВМРО

коментара

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2020
П В С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

ПОПУЛЯРНИ