До 1000 лв. за инвитро дава Община Сатовча на двойки 18+

Фондът за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми в Община Сатовча ще функционира по нов правилник. Кандидатстването е за един опит в рамките на текущата година. Средствата за финансово подпомагане на семейство или двойка, живееща на семейни начала, са в размер до 1000 лева годишно. Всяка двойка има право на финансово подпомагане три последователни години, ако не е настъпила бременност.

Условието е желаещите да са ankara vip escort български граждани с адресна регистрация в Община Сатовча през последните три години, да нямат дългове към общинската хазна и да са здравноосигурени. Всеки от кандидатите трябва да е пълнолетен. Необходимо е те да са семейни двойки или двойки, регистрирани по смисъла на Семейния кодекс като фактическо съжителство. Това следва да се удостовери с удостоверение за сключен граждански брак, а при лицата, живеещи на семейни начала, с декларация. „Пари се отпускат само при доказан стерилитет. Удостоверяването се извършва с медицински документи”, увериха от Община Сатовча.

Комисията, която определя на кого да се отпусне финансовата помощ, има право да изисква допълнителни документи, данни от медицинските заведения, както и да прави проверки.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене