Напълно обновено и преоборудвано детско заведение, откриха днес в Гоце Делчев

 

Основно обновено и изцяло преоборудвано, при празнична обстановка, днес в Гоце Делчев официално откриха реновираната детска градина „Калинка“. Общинският проект бе изпълнен по програмата на ЕС „Региони в растеж“ в сферата на образованието. Грандиозната реформа на детското заведение бе реализирана в срок само за една година. Общата стойност на проекта е 6 156 670 лв., като основен донор на е ЕФРР който съфинансира проекта с 5 258 669.50 лв.(85%) и национално съфинансиране 928 000.50 лв., (15%).

„Тази програма помогна много за подобряването на образователната инфраструктура на общината, каза в приветственото си слово кмета на Гоце Декчев, Владимир Москов.

Освен градоначалникът Владимир Москов, тържеството по откриване и освещаване обновлението на деттска градинка „Калинка“ присъстваха и заместниците му Валери Сарандев, Саит Иброш, председателят на ОбС, Димитър Балтаджиев, общински съветници, директори на сходни заведения и гости. Невръстните възпитаници на детското заведение приятно изненадаха гостите с богата, музикално-танцова програма.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене