Ангел Джамбазки: Радев вижда своето бъдеще като министър-председател

Октомври, ноември, декември протестите ще бъдат социални, смята евродепутатът

Нуждата от промени беше очевидна, гневът на протестиращите изисква такива промени. Надявам се да са добре обмислени и да няма повече за този мандат. Имам лична симпатия към Младен Маринов, мисля, че е отличен професионалист.

С тези думи започна участието в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по Канал 3 евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Никога не ми е хрумвало, че Младен Маринов е бил под влияние на ДПС. При всички положения е добър професионалист, минал по цялата стълбица. Скандалите около политическите акции му костваха поста. Хора, които довчера казваха, че да развяваме знамето е Байганьовщина, сега го правят, играят хора. Надявам се повече хора да се сетят за националния трибагреник. Огромната част от хората, необвързани с партии, искрено развяват знамето, коментира той.

Трябваше да се позволи на първите, заявили протест в „Росенец“ да си го проведат, другото беше провокация. Цялото напрежение в коалицията идваше от това, че ГЕРБ предпочитаха да работят с ДПС, пример за това са доброволните отряди – предложение на Патриотите, които не бе прието под натиска на ДПС. С министър Горанов сме имали много политически сблъсъци, но не са имали нищо общо с ДПС, сподели Джамбазки.

Атака вече са в опозиция. Поне така се държат. Да изкара мандата си коалицията ще е добре за държавата, но не и за коалицията. Пред БНТ бяха политическите провокатори, не другите от протестите. Имаше активисти на „Да, България”, които твърдят, че когато замерят жена и я наричаш по определен начин, е правилно, заяви евродепутатът.

Без всяко съмнение искат да представят протеста като про „Да, България“, има техни напъни, както и на президента да създаде негово крило, има отломки нищожни и от някогашното БСП – Мая Манолова и други. Опитват се да овладеят протеста, но нека застават с имената си. Октомври, ноември, декември протестите ще бъдат социални, каза още гостът.

Няма да има пари за пъдпъдъчи яйца, ще има сътресения в цяла Европа. Би било неразумно да хвърлим кърпата, тази чаша трябва да се изпие до края, би било предателство към избирателите, не можеш да участваш в управлението само когато е цветя и рози. Непочтено би било и не е в стила на ВМРО, допълни той.

Национализмът не е запазена марка. Който успее да формулира национални тези добре, той ще получи подкрепа. Не виждам конкуренция в протестите, а опоненти. Те искат излизане от ЕС, промяна на Конституцията, легализиране на гей-браковете, разкри заместник-председателят на ВМРО.

Според мен Радев вижда своето бъдеще като министър-председател, но зависи кога се проведат изборите, смята Ангел Джамбазки.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене