Connect with us

Таблоид

Пирин-Текс ЕООД и Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев“ в Гоце Делчев с почетни призове в сферата на бизнеса

Published

on

Само преди дни в  хотелски комплекс „ Неврокоп“ в град Гоце Делчев се проведе ОФИЦИАЛНА ЦЕРЕМОНИЯ за връчване на сертификат „Най-добро използване на водата“. Организатори на събитието бяха Сдружение Еко Неврокоп и на церемонията те връчиха почетни плакети и сертификати за най-добро използване на водата в четири различни направления – за стопански субекти, за общини, образователни институции и неправителствени организации. Носителите на приз „Най-добро използване на водата“ бяха  определени след проведено проучване сред четирите целеви групи в област Благоевград.

Така ,почетен приз в сферата на бизнеса получиха шивашкото дружество  „Пирин-Текс“ ЕООД в град  Гоце Делчев. Община Петрич получи приз в категорията за публични институции.

Приза за най-добро използване на водата в категория обучителни организации получи Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев“ в Гоце Делчев.

Последната награда бе връчена на МИГ Сандански в категория неправителствени организации.

Лейбъл „Най-добро използване на водата“ се проведе по проект Best Water Use с акроним BEST-U, с продължителност на изпълнение до 30.06.2020 г.

Той има за задача да насърчи иновационните технологии с цел подобряване опазването на околната среда и ефикасното използване на водните ресурси, както и опазването на почвите.

Предвидената церемония за награждаване на най-добрите в опазването на водата има за задача да насърчи „зеленото поведение“ в областта на използване на водите, да популяризира съществуващи иновационни методи/ технологии и формиране на цялостна образователна политика в местното самоуправление.

Проектът е съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР) и от националните фондове на страните, участващи в Програмата за сътрудничество „Гърция – България 2014-2020“ ИНТЕРРЕГ V-A

коментара

Таблоид

Екипът на Гимназията по икономика с апел: Учителката Гергана Деренцева има нужда от 24 000 евро за спешна операция в Турция

Published

on

Учителката от Икономиката Гергана Деренцева има нужда от финансова помощ за спешна медицинска интервенция

„Гергана  Деренцева – достойна личност, професионалист, уважаван учител и колега в ПГИ “Иван Илиев” – Благоевград, невероятна съпруга, всеотдайна майка и пример за приятелство, се нуждае от финансова подкрепа” – с този апел се обърна екипът на благоевградската гимназия.

Здравето на учителката е разклатено и критично от туморно образувание в мозъка със следоперативни усложнения, което налага извършване на нова спешна медицинска интервенция в болница в Турция.

Сумата, която е необходима, е 24 000 €.

Под мотото “ЗАЩИТИ ГЕРИ” всеки, който желае, може да дари средства по банкова сметка: BG94UBBS88881000968574, Банка ОББ – Благоевград, в BGN и чрез https://www.paypal.com/paypalme/Derentseva

Линк към helpkarma: https://bg.helpkarma.com/…/zashtiti-geri-protect-gerry-2492

struma.bg

коментара

Continue Reading

Таблоид

Пето успешно участие записаха в „Европейска седмица на спорта” #BeActive учениците от Първо ОУ Св.Св. „Кирил и Методий” в Гоце Делчев

Published

on

За пета поредна година нашето училище участва в „Европейска седмица на спорта” #BeActive.

В инициативата взеха участие учениците от пети до седми клас, които успешно преминаха през „лабиринта“ на здравето.

С това участие те научиха много нови и непознати за тях знания, свързани със здравословния начин на живот.

Насърчавани от своите учители, те придобиха мотивация за спортна активност в ежедневието си. Участниците изпитаха също и много забавни и емоционални моменти. Това преживяване ще остане незабравимо за седмокласниците и традиция за останалите ученици.

 

коментара

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2020
П В С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

ПОПУЛЯРНИ